| bobonel a întrebat:

Daca instanta a decis anularea procesului verbal de contraventie pentru neexistenta faptei, pot da in judecata agentul constatator pentru abuz in serviciu?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Vad ca n-ai prea inteles raspunsul meu. Oricine poate fi acuzat de orice dar asta nu inseamna ca va fi si urmarit penal sau condamnat. Ti-am spus clar, de 2 ori, ca nu va fi condamnat.

22 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Abuzul in serviciu este infractiune si ai putea sa faci plangere penala dar nu o sa rezolvi nimic cu aceasta. Pentru a fi infractiune trebuie sa dovedesti ca respectivul a comis fapta cu incalcarea legii si ti-a cauzat o paguba sau vatamare.

| bobonel explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc pentru raspuns! Păi fapta fiind inexistenta nu este clar ca a incalcat legea amendandu-ma, eu fiind obligat, pana ca instanta sa decida ca fapta nu a existat, sa merg sa platesc aceasta amenda contraventionala.

| Ioandelasal a răspuns (pentru bobonel):

Nu este adevarat ce spui. Pana la pronuntarea instantei nu trebuie sa platesti amenda, executarea amenzii se suspenda pe aceasta perioada. Si chiar daca ai platit-o soliciti restituirea sumei platite, in baza hotararii instantei, asa ca nu ar exista nici o paguba.

Inteleg.Deci,practic nu am nicio sansa ca agentul constatator sa fie acuzat de abuz in serviciu?

Multumesc! Practic, agentul constatator nu poate fi acuzat sub nicio forma de abuz in serviciu sa inteleg?

| Ioandelasal a răspuns (pentru bobonel):

Vad ca n-ai prea inteles raspunsul meu. Oricine poate fi acuzat de orice dar asta nu inseamna ca va fi si urmarit penal sau condamnat. Ti-am spus clar, de 2 ori, ca nu va fi condamnat.

| aXy99 a răspuns:

Da.

| anonim_4396 a răspuns (pentru aXy99):

Care e prejudiciul cauzat dacă amenda e anulată? rolling on the floor

| bobonel explică (pentru anonim_4396):

Multumesc pentru raspuns! Păi fapta fiind inexistenta nu este clar ca a incalcat legea amendandu-ma, eu fiind obligat, pana ca instanta sa decida ca fapta nu a existat, sa merg sa platesc aceasta amenda contraventionala.

| anonim_4396 a răspuns (pentru bobonel):

Dar nu ți-a produs niciun prejudiciu

| aXy99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Vad ca a explicat ioandelasal mai detaliat.
Cred ca era destul de evident.

Adică iar ai vrut să induci în eroare?:d

Pe cine?!
Daca eu te acuz de ceva pentru ca nu esti vinovat si iti stric imaginea sau iti cauzez alte prejudicii tu nu m-ai da in judecata?
Daca iti fac astfel de procese verbale abuziv doar sa te descurajez sa faci anumite fapte (perfect legale) tu nu m-ai da in judecata? Cum am indus in eroare?! Am crezut ca nu mai e nevoie de explicatii mai ales ca nu stiu exact ce si cum s-a intamplat. I-am raspuns strict la intrebare, daca il poate da in judecata pe agentul constatator.

Omul a întrebat dacă e o infracțiune ce a făcut ăla, nu dacă poate face o plângere fără temei.
prejudiciul trebuie să fie în folosul cuiva, prejudiciul de imagine nu e abuz în serviciu, elementele constitutive ale infracțiunii le găsești foarte bine explicate în decizia ccr 405/2016

Esti orb sau ai probleme mintale? Unde vezi tu ca a scris cuvantul "infractiune"?

Dar abuzul în serviciu ce e nene?
poate să-l dea în judecată în civil pentru abuz în serviciu?
tot 'nu' era răspunsul corect oricum ai da-o

Pai daca omul i-a facut proces verbal de contraventie fara niciun motiv nu e abuz in serviciu?
Plus ca omul poate sa faca cate cereri vrea, nu a mentionat ca ar vrea sa fie solutionate in favoarea lui.

ți-am explicat, citește decizia ccr, nu e abuz în serviciu dacă nu există un prejudiciu material în folosul cuiva cauzat printr-o încălcare a unei legi

''Plus ca omul poate sa faca cate cereri vrea, nu a mentionat ca ar vrea sa fie solutionate in favoarea lui.'' cred că fix asta voia omul ăsta să afle. rolling on the floor

| Thecurious a răspuns (pentru anonim_4396):

Apropo deabuz in serviciu. Care e limita (minimum) prejudiciului material?
Stiu ca a fost o dezbatere pe tema asta.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Thecurious):

Nu există, dar curtea a sugerat in motivarea deciziei la care am facut referire că legiuitorul poate impune un prag material

| Thecurious a răspuns (pentru anonim_4396):

Valeleu! PSD-ul! Dragnea si cu ai lui.
Pragul trebuie ' sa fie de doi lei, ca altfel comunistii isi fac de cap.

| bobonel explică:

Pe mine ma intereseaza daca in primul rand este abuz in serviciu, iar daca il dau in judecata poate fi condamnat sau nu de catre instanta.

| anonim_4396 a răspuns (pentru bobonel):

Nu e abuz în serviciu