Va trebui sa depuna o cerere la primaria localitatii de domiciliu, prin care cere transferul dosarului la primaria noii localitati. Aceasta, bineinteles, dupa ce rezolva problema domiciliului din noua localitate, se poate si prin declaratie notariala de primire in domiciliu a proprietarului locuintei unde va sta si apoi preschimbarea CI cu noul domiciliu.
Am inteles, multumesc mult. Declaratia notariala se poate face si din orasul in care se muta, de propietarul locuintei si-o trimite prin fax cam este distanta intre orase 670km, si asta inseamna bani plus ca este obositor, drumul.
Declaratia notariala o poate face proprietarul la orice notar public din Romania si preschimbarea CI se face la SPCLEP de care apartine domiciliul proprietarului.
Nu precizezi statutul legal al persoanei cu "dizabilitati"! ----adica, persoana respectiva este :
1. un pensionar de invaliditate de gradul I cu indemnizatie de insotitor conform art.77 din Legea 263/2010(http://legeaz.net/legea-pensiilor/art-77-lege-263-2010)
In situatia in care se doreste schimbarea domiciliului, persoana ale carei drepturi au fost stabilite in baza Legii nr.263/2010, trebuie sa se adreseze Casei judetene de pensii de care apartine cu domiciliul actual pentru informatiile necesare.
2. persoana NU are calitatea de pensionar de invaliditate ( cu pensie de la stat)dar are un certificat de handicap grav cu drept de insotitor conform art.
.43 ( sau a art.58, alin(3) pentru nevazatori)din Legea 448/2006(http://legeaz.net/......-sociale). Deci persoana in cauza are drepturile(indemnizatia lunara+indemnizatia de insotitor) stabilite in baza altei legi, respectiv a Legii nr.448/2004.
In asemenea situatie, trebuie sa mearga sa se informeze atat la DGASPC -ul din judetul de domiciliu actual( la Serviciul "Evidenta si plata servicii sociale") cat si la primaria localitatii.