Indiferent de motiv trebuiau sa-ti dea preaviz in functie de contract.
Eu zic sa consulti un avocat.S-ar putea sa castigi ceva banuti pe seama lor.
Contractul individual de munca se desface printr-o decizie scrisa a conducerii.
Daca este vorba de abateri disciplinare, inclusiv absente nemotivate, trebuie sa se faca o cercetare administrativa, inclusiv prin convocarea si ascultarea ta.
Tu prezinta-te in continuare la munca, pentru a nu putea fi acuzat de absente nemotivate, daca nu le-ai facut inainte.
Daca nu se respecta procedura prevazuta de Codul muncii desfacerea CIM poate fi anulata, printr-o actiune in judecata.
Probabil te-au înștiințat, dar dacă tu n-ai mai fost la servici, cum ai vrea să știi ce hârtii sau email-uri ai pe birou?
Iar dacă ți-au dat preaviz, indiferent dacă te mai duci sau nu, la data menționată în acel preaviz contractul de muncă oricum e încheiat și nu mai ai vreo obligație să mergi la muncă. Dar ar putea fi o problemă dacă ai preaviz, dar tu tot ai chiulit; înseamnă că nici pe ăla nu l-ai respectat.
Mai departe nu se întâmplă nimic; nu ai drept la șomaj, contractul de muncă fiind încheiat din vina ta exclusivă.
Nu de alta, dar chiulul (absențele nemotivate) au de obicei această consecință - e bine să ții minte pe viitor!
Esti pe departe de la subiect. Nu am fost absent nemotovat. Cauta la mine in profil, in intrebarile mele. Am o alta intrebare, mai detaliata.