anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare!

Doresc sa fac racordare la gaze. Conducta de gaze care se afla pe strada mea, a fost adusa de unul dintre vecini. A fost adusa pe lungimea intregii strazi acum aproape 20 de ani din costuri proprii pentru ca in perioada aceea nu era inca in planograma sa fie adusa si pe strada noastra conducta de gaze. Problema e ca vecinul acesta nu doreste sa imi aprobe racordarea din motive personale motivand ca este conducta lui. Am incercat sa ii platesc lungimea conductei care trece prin fata curtii mele si a refuzat. Nu ma pot racorda nici de la ceilalti vecini pentru ca necesita acordul lui.

Din punct de vedere legal, ma pot racorda la conducta stradala (cumparata de el ) pentru ca e publica, dar numai dupa ce il dau in judecata si castig in cauza. Nu as vrea sa fac acest lucru pentru ca ar fi o risipa de bani si de timp, insa nu stiu ce alte solutii as avea.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu te intelegi cu vecinul atunci n-ai alta solutie legala decat sa-l actionezi in judecata.

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poti sa incerci si un mediator

| MatteiM a răspuns (pentru anonim_4396):

Ma tem ca singura solutie, sau cel putin singura pe care o cunosc eu este sa il actionez in judecata, precum a spus si Ioandelasal. Motivul refuzului e de natura sociala. Un mediator nu m-ar ajuta cu nimic, intrucat nici macar banii, indiferent de suma nu ii schimba decizia. Pur si simplu nu vrea.
Totusi ma gandeam ca exista si alta solutie mai directa si mai comoda decat sa il actionez in judecata. Totusi e retea publica si se afla pe domeniu public. Nu mi se pare normal sa ai dreptul sa iei decizii cui vrei sa oferi racordare si cui nu din moment ce conducta se afla pe domeniu public. Mai ales cand m-am oferit sa imi platesc si partea din lungime. Chiar nu vreau sa depun plangere pentru ca o sa am castig de cauza garantat. Si el stie asta. Mi se pare un efort inutil din partea amandurora, dar daca nu imi da de ales...