Ce explicații în plus vrei să ai. Sunt hackeri, ființe perverse care impersonează poliția sau pe cine vor ele, și trimit asemenea mesaje, care bagă groaza în tine. Dacă e vorba de informații despre tine sau prietenii, dacă au tehnică, le pot afla. Astfel groaza pe care au băgat-o în tine a fost mai mare. Au reușit? Da. Te-ai panicat, că de aceea pui întrebări aici. În loc să îți vezi de treburi și preocupări normale, te-ai setat pe țeapa lor. Soluția? Să dai delete la mesaj și delete la excitația produsă în mintea ta. Repetă tu penrtru tine. Poliția nu procedează așa. E bau bau.
Și eu cred că e fake! Poliția nu procedează așa. Ei te caută acasă sau te cheamă la secție pentru a da declarație, sau trimit prin poștă proces verbal (cu ștampila institutiei, numele si semnatura comisarului).
Posibil ca tocmai unul sau doi (care au lucrat în cârdășie) și care pretind că nu au primit acel SMS, au pus la cale aceasta farsă si acum se distrează pe seama ta. În general, cei care se ocupa cu fapte din astea, stau prin jurul tau să vadă cum reactionezi, cum decurg lucrurile, pe cine bănuiesti, iti pun diverse intrebări din curiozitate etc.
Ignora-i și nu te arata speriat. Nu le da detalii.
Fii realist, gândește logic, există atâtea programe concepute cu scopul de a te ajuta să trimiti sms-uri anonime, ori cu numere alese de tine, ori cu numere internationale etc.
Doar dacă cauti pe google, de ex
"Cum trimit hackerii SMS- uri false făcând să pară că sunt trimise din partea unei anumite persoane", vei ajunge la concluzia că cineva s-a jucat cu nervii tăi, reușind să îti ia liniștea.
Bun, dacă este fake! Dar cum a putut omul din spatele farsei să îmi spună atât de multe informații despre mine și prietenii mei? Am verificat atent și nu poate fi cineva pe care îl cunosc, și într-adevăr prietenii mei au comis ceva dintre faptele de acolo! Nu sunt speriat și știu că poliția nu procedează așa! Și repet nu poate fi unul dintre apropiații mei, deoarece le-am verificat telefoanele și în plus prietenii mei nu le au cu chestile ăstea, știu că acum găsești orice pe Google, însă nu e așa ușor să faci rost de numărul poliției! Plus că am informat-o și pe mama și ea a analizat și a zis că poliția nu procedează așa, doar că sunt șanse sa fie ei!
Ok, să înțeleg că este o țeapă! Dar dacă ar fi fost real, pentru faptele prezentate mai sus cum poate fi sancționat un minor?
Esti copil, se vede.
Citez:
"însă nu e așa ușor să faci rost de numărul poliției"
Orice secție de politie are numarul de telefon public pe internet, tocmai "pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie sau pentru a menține siguranța publică".
Continui:
"nu poate fi unul dintre apropiații mei, deoarece le-am verificat telefoanele"
Te pomenești ca ai devenit si expert in recuperarea mesajelor șterse.
Posibil, poate că nu e unul dintre voi, in orice caz, e vorba de cineva apropiat căruia unul dintre voi i s-a confesat si vă cunoaște faptele.
Adevărul e că cel care v-a trimis mesajele, tie si celuilalt, NU vă doreste răul, ci v-a oferit (în felul lui) șansa de a vă îndrepta comportamentul, de a renunța la faptele de teribilism și la anturajul prezent, dacă știti că acesta vă manipulează si vă provoacă la fapte ilegale.
Puteti fi cool si daca va ocupati cu activitati decente.
Dacă ești hacker, faci rost și de parole de spart banca. Când eram prieten cu maiorul Dorin din nuvelelele mele, îmi arăta cât de ușor este să faci rost de informații despre o persoană, ca apoi să faci pe grozavul în fața ei cu ce știi tu. Asta au vrut, să ajungi să îți simți intimitatea și viața amenințată. să nu te mai simți în siguranță. Amatori profesioniști.
Dacă te duci la poliție, ei vor putea cunoaște cine ți-a trimis acel mesaj.
Nu te speria, că nu te vor închide dacă nu ești pe lista lor de infractori.
Avertismentul este prima etapa. Apoi urmeaza sanctiunile.
Inteleg ca grupul tau de prieteni (afirmi ca iti sunt prieteni, nu doar colegi) este infractional. Daca mai ramai cu ei, suporti consecintele. Daca nu esti si tu ca ei, e bine sa-i parasesti. Sustii ca ai doar 13 ani dar stii de Darkweb. Eu doar am auzit de el in treacat.
Politia este pusa sa previna sau sa depisteze infractiunile. Incalcarea regulamentului scolar, daca e grav, intra in atributiunile lor.
Nu are cum sa fie farsa. Nimeni nu poate trimite mesaj de pe un telefon al politiei. Iar tu spui ca l-ai verificat si asa este.
Gandeste-te bine ce faci de acum inainte.
Si eu locuiesc in Tulcea. Nu te speria, mai ales daca stii ca nu ai facut nimic