| Cupă_Daniel_1992 a întrebat:

Salutare, grup!
Am și eu o mică problemă cu o firmă prestatoare de servicii, mai exact o firmă care se ocupă foto-video pe care i-am contractat la nunta pe care am avut-o în octombrie 2023.
Din păcate, această firmă nu-și prea ține cuvântul față de mine, deși le-am achitat integral suma imediat la finalul evenimentului (21.10.2023), urmând ca ulterior să primesc pozele și video, iar din pozele primite să aleg 100 și să le retrimit pentru a face albumele.
În noiembrie am intrat în posesia pozelor prin accesarea unui link trimis de către ei, iar mai apoi eu m-am îngrijit să le retrimit 100 de poze din care să-mi facă albumele, cum am vorbit.
În decembrie i-am întrebat dacă sunt gata și mi s-a răspuns că nu, că link-ul nu a funcționat, deși mai mult ca sigur el nu a fost accesat în timp util și a expirat.
Și astăzi a început distracția...
Aseară le-am retrimis din nou cele 100 de poze, altă muncă, altă distracție, ca astăzi să mi se răspundă că am avut timp suficient să trimit pozele, că ce, eu le trimit după 3 luni? Că în 2024 pachetele de la ei s-au scumpit cu 30%, etc.

Aș vrea să-i acționez în instanță, deși nu cunosc întru totul temeiul legal.
Le-am achitat 7000 lei, întreg pachetul, și nu am primit decât pozele neprelucrate și o filmare.
Mai trebuia să primesc filmarea cu drona, două albume foto stil carte și o diferență de 300 lei (acord verbal pe W'app) deoarece am renunțat la ședința foto de după nuntă, găsind în altă parte gratis de la un amic.
Când le-am solicitat factură, mi-au spus: se taie bon, nu factură, băi țărane, că tu nu ești societate și alte cuvinte jignitoare. Or, eu nu țin minte nici măcar bon dacă am primit, dar am martor precum că am plătit suma de bani.
Ce mă sfătuiți?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti sa-i dai in judecata, in conformitate cu prevederile contractului si sa soliciti sa fie obligati sa presteze serviciile conform prevederilor contractuale, intr-un termen rezonabil, de ex.cca 15 zile.
De asemenea poti solicita si penalitati de intarziere pentru intarzierea prestarii serviciilor la care s-au obligat.

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca n-ai nici o dovada scrisa (chitanta, factura, contract), atunci in instanta nu- sau foarte greu vei avea castig de cauza.

Cere-le materialele care nu le-ai primit inca, iar pentru albume (si doar pentru ele).
Achita diferenta de 30% (intre timp sau scumpit componentele pentru a le face).

p.s.
Cand trimiti poze, cere-le imediat si confirmarea de primire!

| Cupă_Daniel_1992 explică (pentru Bula):

Nu eram nebun să nu fac contract. Am uitat să menționez.
Păi dacă eu am trimis pozele în noiembrie și el nu a fost în stare să acceseze link-ul în timp util, ce vină am eu? Cum să mă "ardă" la prețurile din 2024 dacă tot ei au tărăgănat timpul?

| Bula a răspuns (pentru Cupă_Daniel_1992):

Daca ai mail-ul cu link-ul pozelor, atunci arata-le!
Tu trebuia sa le anunti si pe alta cale (telefonic) despre momentul si modul de trimitere a link-ului. N-au avut cum sa ghiceasca detaliile.

| mihai69 a răspuns:

Dacă e firmă, adresează -te și la ANPC.
Dar o să ai nevoie de contract și bon fiscal.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Deci ei AU SPUS ca iti ofera diverse chestii, si tu ai platit pe vorbe. Din pacate, cred ca ti-o cam iei in instanta... A nu se intelege ca tin cu aia, din ce zici tu sunt niste nenorociti, dar... daca aveai un contract de prestari servicii in care ei mentionau in clar ce se obliga sa iti ofere pentru suma x, alta era treaba.

| Cupă_Daniel_1992 explică (pentru GabiDumitrescu):

Nu, există contract. Nu m-am făcut înțeles. Există un contract pe care ei nu și l-au respectat. Discuțiile pe W'app sunt bonus, ca să zic așa.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Cupă_Daniel_1992):

Perfect. Atunci daca ai contract semnat si nu s-au achitat de obligatii, da-i in judecata si cere despagubiri de sa le stea in git!

| Furnicuta000 a răspuns:

Daca ai semnat contract cu ei si ai si dovezile adica conversatiile, atunci ia legatura cu un avocat si incepe demersurile pentru ca ai sanse sa te alegi cu ceva. Dar mai intai instiinteaza-i de chestia asta ca s-ar putea sa se sperie si sa rezolvati pe cale amiabila

| Eusuntingineru a răspuns:

Multumeste-te cu pozele si acea filmare.