Daca nu au intervenit cauze de intrerupere sau/si suspendare a dreptului la actiune atunci poti invoca prescriptia dreptului la actiune (nu a datoriei).
Prescriptia dreptului la actiune inseamna ca creditorul nu mai poate obtine o hotarare judecatoreasca de obligare la plata.
Pai acum o zi a venit o înștiințare de la judecatorie ca am fost dat in judecata de B2kapital sa recupereze prejudiciului de 1300 lei acum nu stiu daca sa apelez la avocat sau daca sa prescris ca am tot cautat legi dar spun ca in termen de 3 ani dar nu specifica daca de la ultima factura sau orice altceva
Abonamentul fiind un contract cu prestatii succesive (plata in fiecare luna) fiecare plata se prescrie separat, termenul de prescriptie curge de la data scadentei fiecarei plati.
Vezi ce scrie in cererea de chemare in judecata si ce probe sunt la dosar, de altfel ar trebui sa le primesti pe toate (cererea si probele). Daca nu te descurci, poti angaja un avocat, pentru redactarea intampinarii si reprezentare in proces.
Ultima factura apare in septembrie 2018 tot atunci au si reziliat contractul adica l-au inchis, ei m-au dat in judecata tocmai acum in 2023 ca sa comansat debpt agency cu B2kapital, am undeva la 80 pagini unde e contractul meu plus ultimele 3 facturi, tot incerc sa inteleg si eu de ce tocmai in 2023 cand au avut posibilitatea sa ma execute silit de mult timp, plus inca nu stiu daca sa cer prescriierea lor ( adica sa ma complic) sau sa platesc si sa inchei situatia, nici nu stiu care sunt sansele precriptiei neavand prea multe argumente
In cazul tau termenul de prescriptie este de 3 ani, asa ca s-ar fi implinit, pentru toate platile, in septembrie 2021.
Dar, asa cum ti-am spus, exista cauze de suspendare si intrerupere a prescriptiei. Dupa suspendare prescriptia continua iar dupa intrerupere incepe sa curga un nou termen de prescriptie.
Doar un avocat ti-ar putea spune, dupa ce studiaza actele de la dosar, daca au existat asemenea cauze si daca prescriptia s-a impinit sau nu pentru intreaga datorie sau numai pentru o parte.
Mai bine ma duc la un avocat sa se uite si sa imi spune cu exactitate, asta e ce a fost a fost, nu mai repet greseala asta,
Va mulțumesc tuturor pentru ajutor si pentru informații
Achita imediat suma, intr-o singura transa si integral!
In caz contrar, se vor adauga si alte sume (cheltuieli de judecata, de executare etc. care pot fi si mai mari!
Ai auzit de vorba romaneasca facerea de bine? pe viitor cred ca vei tine cont de ea.
Cat despre partea juridica, crezi ca se prescrie o datorie pentru care ai fost dat in judecata? la noi in tara se prescriu faptele pentru care judecatorii au dosit dosarele ani de zile, tu nu vei scapa pana nu platesti suma intreaga!
Asta e, ai de platit 1300 de lei.
sabin89 întreabă: