Cartea de identitate se poate preschimba si prin intermediul Ambasadei Romaniei, un Consulat din tara in care te afli ori prin procura speciala.
Conform OUG 97/2005, rep. in 2011, cu md. si compl. ulterioare, citez:
ART. 14.(1) Actul de identitate se eliberează de către serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu sau reşedinţă a persoanei fizice, pe baza cererii acesteia sau a reprezentantului său legal.
(2) Cetăţenii români cu domiciliul în România aflaţi temporar în străinătate pot depune cerere pentru eliberarea actului de identitate:
a) la misiunea diplomatică sau oficiul consular al României din străinătate, în cazul în care, din motive obiective, nu se pot deplasa la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu sau reşedinţă, cu excepţia cererii pentru eliberarea unei cărţi de identitate provizorii în condiţiile art. 20 alin. (1) lit. b)-d);
b) la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor, prin împuternicit, pe bază de procură specială autentificată la misiunea diplomatică sau oficiul consular al României din ţara respectivă."
Salut, ambasada României din țară în care mă aflu eu?
Ai vreun link ceva de unde as putea sa mă informez exact?
Https://www.jurnalemigrant.com/......-in-tara1/
Aici iti zice in mare ce si cum.
Acum 7 ani am imputernicit pe cineva din familie sa imi faca buletinul si sa mi-l trimita prin posta au umblat ei putin si eu la ambasada si gata cred ca inca se poate
anonim_4396 întreabă: