| Alexander21 a întrebat:

Salutare, in Ungaria, daca esti roman care merge la munca cinstita (ardelean). Si totusi cunosti limba nivel mediu, au ceva cu romanii? Ca la noi din pacate, uram tiganii, uram ungurii, ne uram si noi intre noi... Sper sa nu fie si ei atat de rasisti.

Răspuns Câştigător
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Am un fost coleg de facultate care a mers la muncă sezonieră în Ungaria şi n-a avut nimeni niciun stres cu el (a mers în zona Szeged).
De asemenea, un alt fost coleg, de data asta de cămin, a mers vara trecută în Ungaria, tot la muncă şi n-a avut nicio problemă (el fiind român de etnie română) deşi nici măcar nu ştia aşa de bine ungureşte. S-a deprins acolo happy.
Unii dintre ei, au ceva probleme, dar nu cu etnicii români ci cu cetăţenii români de etnie maghiară, spunând despre ei că-s "români, nu maghiari", cel puţin aşa mi-a zis Sanyi când s-a-ntors.
El chiar zicea: "Bă nene, unii români nu mă-nghit că-s ungur, unii maghiar nu mă-nghit că-s român. Api no... ş-amu eu ci să fac?!".
Tu vezi-ţi de treabă şi mergi şi munceşte liniştit că majoritatea-s oameni de bun simţ, ca şi în Ardeal.
Siker!

4 răspunsuri:
| Dannyjj a răspuns:

Îți dau un răspuns direct: asta depinde de la pesoană la persoană.
Dar faptul că ungurii nu prea sunt acceptați de români, îi fac și pe ei(o parte din ei) să aibă ceva cu romanii, chiar dacă esti ardelean.

| nutepriveste21 a răspuns:

Pentru,, Rosinanta''-cu cine ai facut istoria si unde?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In Ungaria nu a fost un regim comunist care sa le impuna o anumita mentalitate astfel incit sa-i inbolnaveasca in masa de xenofobie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe terenul de sport.Am vrut sa spun ca chiar daca a fost regim comunist nu era atit de condus de incuiati si tembeli plini de doctrine utopice si posibile doar teoretic.