| alexan26100 a întrebat:

Salutare, în urmă cu aproximativ 2 ani am fost prins de un echipaj de poliție cu niște "prostii" asupra mea, am fost dus la secție si mi s-a întocmit un proces verbal ( am fost încadrat la consum propriu ), întrebarea mea care este, este dosar penal? Adică o să fiu chemat în instanță pentru asta, sau procesul verbal rămâne așa și nu o să mai fiu chemat? Scuzați mi exprimarea … Cu respect

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca dupa 2 ani nu ai mai fost chemat ar insemna ca ai fost uitat si nu cred ca s-a deschis un dosar penal.

Bula
| Bula a răspuns:

Dosarul tau este acolo, la politie si se va gasi imediat daca mai faci ceva prostie.

| Violleta2022 a răspuns:

Erai minor la data cand ai fost prins?

| Javva a răspuns:

Băi, tata, în cazul în care ai fost prins cu "prostii" și ți s-a întocmit un proces verbal pentru consum propriu, în principiu nu ar trebui să fie dosar penal, dar depinde și de ce a scris în procesul verbal și ce s-a întâmplat exact. Dacă ai fost doar amendat sau ți s-a dat o sancțiune administrativă, e posibil să nu fie nimic pe termen lung. Dacă s-a considerat că fapta ta e mai gravă și poliția a făcut referire la un dosar penal, atunci ar putea exista urmărire penală.

Dacă nu ai fost chemat în instanță până acum și nu ai primit o notificare oficială legată de procesul tău, e posibil să nu fii chemat în instanță.