| Dragos7979 a întrebat:

Salutare.
În urma cu câteva zile am consumat droguri (pastile) la o petrecere, iar recent am fost oprit de politie la un filtru unde drugtestul a ieșit pozitiv (precizez ca nu am consumat nimic în seara respectiva, am fost la spital unde mi s-au făcut analize.
Ce o să se întâmple dacă îmi iese pozitiv în sânge?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se intampla ca vei avea dosar penal pentru conducere sub influenta drogurilor si, daca esti condamnat penal, indiferent de pedeapsa, permisul de conducere iti va fi anulat.
Conform Codului penal, citez:
"ART. 336.Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0, 80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere."
Conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu modificările şi completările ulterioare, citez:
ART.114.(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:  
  b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;"

| Dragos7979 explică (pentru Ioandelasal):

Pot sa fac închisoare?

| SharpEagle a răspuns (pentru Dragos7979):

Inchisoarea ar putea intra in discutie doar daca ar mai fi vorba si de detinere ilegala sau trafic de droguri.

| Ioandelasal a răspuns (pentru Dragos7979):

Daca esti infractor primar (nu ai mai fost condamnat penal) atunci se poate sa nu faci inchisoare, respectiv sa fii condamnat cu amanarea sau suspendarea executarii pedepsei sau cu amenda penala.

| goguPatent a răspuns:

Dosar penal si anularea permisului.

| SpeciiFobii12 a răspuns:

Dacă ai consumat înainte cu mai mult de 12 ore nu sunt șanse să iasă în sange, dar ies la urină în faza de eliminare
Rinichii îți filtrează sângele și elimină prin urină
Am aceeași situație, metha și amfetamină, înainte cu 3 ore de condus dar a fost o cantitate foarte mică, undeva la jumate de bb(80-100mc)