| fyp a întrebat:

Salutare! Iohannis ce lucruri a făcut până acum care să aibă un semnificativ impact asupra țării? Care sunt cele mai mari realizări ale lui din funcția de președinte?

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nici nu prea are ce. Rolul presedintelui este unul extern si in tara nu prea are ce face. Probabil ca in relatiile externe are ceva realizari! Daca nu esti in mijlocul evenimentelor nu poti sa judeci prea bine. Eu stiu ca la un moment dat trebuia sa fie la o reuniune importanta la UE si el se plimba, in excursie, prin Italia cu consoarta. Alta data a fost surprins in Parlamentul european dormind. Astea rele se vad mai repede. http://bit.ly/2XdEhIk

10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Functia de presedinte al romaniei nu prea implica chestii concrete de facut. A facut insa o politica externa decenta.

| Zuzu1991 a răspuns:

A promis solemn ca nu semneaza demiterea lui Laura Codruta Kovesi, dupa care a semnat fara probleme
alta JIGODIE, la fel de jigodie ca si ceilalti, adica, cica, ca se incontreaza cu Dragnea, Ponta si ailalti, dar la sfarsitul zilei e omul lor angry

| suntserios a răspuns (pentru Zuzu1991):

Si varianta care ar fi fost?

sa nu puna in practica o decizie a CCR care il obliga sa semneze? Era mai ok atunci?

Sau atunci veneai si comentai ca e naspa Iohannis ca nu respecta CCR?

| Zuzu1991 a răspuns (pentru suntserios):

"acum 4 minute | suntserios a răspuns (pentru Zuzu1991):
Si varianta care ar fi fost?"

sa NU promita nimic...

Cat timp nu l a fortat CRR omul a facut ceea ce zis.
A refuzat in prima faza sa semneze demiterea, dar nu a avut de ales in fata CCR, pentru ca nimeni nu are de ales in fata CCR.

Eu nu cred ca are vreo declaratie in care zice "Nu o demit indiferent de cine ma obliga"

Man, spune-mi, intre momentul in care a promis, si momentul in care a semnat... S-AU SCHIMBAT LEGILE?!?
mai exact, cand a promis CHIAR nu stia ca CCR o sa il oblige?!?

daca imi spui da si imi dovedesti, o las balta, altfel... nu tongue

Eu nu stiu momentul in care a promis. Nu zic ca nu a promis, dar da, intre timp a aparut decizia CRR si da, chiar nu stia ca o sa il oblige CCR pentru ca a fost o neclaritate in constitutie care dadea presedintelui puterea de a numi dar nu scria nimic de demitere. Si CCR a stabilit INTRE TIMP ca presedintele e obligat sa semneze ce hotaraste ministrul justitie.

Deci da, poti spune ca s au schimbat legile.

Oke
tot gust amar in gura lasa, de politician interesat numai de ciolan
dar, ok, ti-ai demonstrat punctul, si respect asta!

Nu zic ca omul e perfect... dar mna, sa il acuzam de chestii care ii stateau in putere pe care i o ofera constitutia.

| fyp explică (pentru Zuzu1991):

Da. Foarte neinspirată alegerea de a o demite pe Kovesi! A fost unul dintre oamenii care chiar lupta împotriva corupției și care are un puternic sistem de valori morale!