| SynapseNinja a întrebat:

Mă confrunt cu o mică problemă. Acum aproximativ o lună mi-am deschis un cont curent la Banca Transilvania cu un Visa Electron. Datele cardului i le-am dat și unui prieten foarte bun în care am încredere în el și omu și-a făcut un cont de Netflix. Numai că, eu deja îmi făcusem unul înainte pe același card, așa că Netflix mi-a luat 12 euro, suma abonamentului. Am sunat la Netflix și am închis abonamentele și mi-au blocat și cardul pe Netflix. Am sunat la bancă să văd dacă pot recupera banii și m-au trimis la cei de la Netflix să îmi trimită banii în cont, iar cei de la Netflix m-au trimis înapoi la cei de la bancă. Cei de la Netflix mi-au dat și acest formular:

https://help.nflxext.com/legal/INTL_BV_Information_Reque st_Form_RO.pdf

Întrebarea mea e: acest formular trebuie trimis la autoritățile locale, iar apoi aceștia mi-l vor trimite înapoi prin poștă, urmând ca ei apoi să îl trimit la bancă sau merge direct la bancă fără partea cu autoritățile locale? Că cel de la Netflix nu a fost chiar așa explicit. Sper să înțelegeți situația scrisă mai sus, dacă nu, mă întrebați. V-ați confruntat cu așa ceva? E o situație de semi-fraudă. Însă omu nici acum nu mi-a dat banii, nu e o sumă fabuloasă, 55 de lei, însă pentru mine, la 18 ani, fără o sursă de venit lunară și doar cu 2000 de lei în cont, este. Vreau răspunsuri serioase nu în genul: „bă, dar prost ești că i le-ai dat." Da, știu că e puțin adevărat, dar e prieten bun și aveam încredere în el.

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Formularul este pentru cazul cand vrei sa sesizezi o infractiune (penala) de furt.
In acest caz, autoritatea va fi parchetul sesizat cu furtul bunului sau banilor.

Banii inapoi de la Netflix le poti primi doar daca o ancheta penala demonstreaza ca "prietenul" tau ti-a folosit banii fara acordul tau.
Vorbeste cu "prietenul" tau si spune-i ca iiacorzi 72 ore (3 zile) sa-ti plateasca inapoi toti banii folositi de pe cardul tau, in caz contrar depui plangere penala impotriva lui.

La banca, schimba-ti cardul si nu-l mai da la nimeni, fiindca poti pati si mai rau!

1 răspuns:
Răspuns utilizator avertizat