| mafiaa a întrebat:

Salutare. Ma tot cert cu un vecin pe un loc de parcare, eu de 20 de ani in bloc, el de 3 ani, deci dati-va singuri seama despre ce vorbesc. Am facut partie de 2 ori pe locul acela si a bagat el masina acolo, cand am vazut i-am aruncat toata zapada in spatele masinii, dar cam la un metru in spatele masinii. Acum mi-a facut si el acelasi lucru, doar ca mi-a pus zapada lipita de bara din spate a masinii. Daca sun la politie, e posibil sa fim amendati amandoi? Multumesc.

Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Fii pieton o săptămână/două, ori încearcă să faci tot posibilul să ajungi înaintea lui acasă, pentru a parca în locul în care te-ai obișnuit. Și așa azi, așa mâine, va pune ochii pe un alt loc de parcare. Și se va dezobișnui să ți-l ocupe. Nu vă mai faceți rău unul altuia. El știe că e un spațiu public și același drept îl are și el, de aceea te și provoacă. Totul ține de omenie și bunul simț, pe care unii nu-l prea au. Nu te încărca cu nervi în plus, gândește detașat, calm, fiindcă vei fi capabil să iei soluții mai bune. Dacă deții două autoturisme, lasă unul dintre ele să staționeze acolo mult și bine...

13 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca nu platesti locul de parcare, nu conteaza de cand stai in bloc. Veti primi amenda daca parcati incorect, dar politia nu va interveni in problema voastra. Locul de parcare neplatit nu e rezervat nicicum, daca il gasesti liber il ocupi

suntserios
| suntserios a răspuns:

E loc inchiriat?
Daca da, suni la locala si primeste amenda de fiecare data cand e parcat acolo.
Daca nu ciocul mic ca e spatiul public si parcheaza cine vrea acolo ca nu e strada ta. Poti sa fii acolo si de 100 de ani, ca tot nu detii tu strada.

| OldSoul a răspuns:

Dar maturi mai sunteți și voi. Sincer, cât tu i-ai aruncat intenționat zăpada spre mașina lui, e și de așteptat sa facă asa, ba chiar ți-a dat și un bonus. Asta e jocul, mai bine comportati-va ca doi oameni maturi și lăsați prostiile astea copilărești. Locul ala nu e plătit, deci nu-ți aparține. Mai bine îți vezi de treaba și aia e, dacă continui tot asa poate o sa te trezești cu mașina zgâriată, cauciucuri tăiate pentru ce? Pentru un loc de parcare public, primul venit, primul servit.

| mafiaa explică (pentru OldSoul):

Eu ca eu ca am 24 ani, dar el are 40 laughing

| OldSoul a răspuns (pentru mafiaa):

laughing Lasă-l fără o roata, sau ai cârlig la mașină? rolling on the floor

| johnnny123 a răspuns:

Hai să ne înțelegem. Un loc de parcare este al tău doar dacă ai acte pe el și l-ai plătit. Un loc de parcare NU devine al tău doar pentru că ești mai vechi în bloc și acolo îți parchezi tu mașina de obicei.

Locurile de pe domeniul public sunt la liber și poate parca acolo oricine, fie că locuiește în bloc de 30 de ani, de 3 zile, sau nici măcar nu locuiește în bloc.

Argumentul ăsta cu "eu locuiesc de 20 de ani în bloc" este complet absurd. Nu există nici o lege care să-ți dea mai multe drepturi cu cât locuiești mai mult într-un bloc. Ai exact aceleași drepturi ca toți ceilalți.

| readytofly a răspuns:

Iti recomand sa inchiriezi loc de parcare, vreo 58 de lei pe an. Intri la site-ul primariei de care apartii, la sectiunea Parcari, completezi o cerere si aia e. De exemplu http://www.primarie3.ro/utile/parcari/

| mafiaa explică:

Nu este loc platit, nu se pot plati locurile de parcare in acest oras. Problema nu era locul de parcare in intrebarea mea ci faptul ca mi-a aruncat acea zapada pana pe bara masinii, zapada inghetata care e posibil sa-mi fi zgariat bara, nu intra la distrugere?

| suntserios a răspuns (pentru mafiaa):

E posibil sau a zgariato?
ma indoiesc ca poti tu dovedi ca omul a zgariat in mod intentionat bara cu zapada... si ar fi penibil sa il acuzi de asta cand tu ai inceput tot rahatul

| johnnny123 a răspuns (pentru mafiaa):

Poliția nu se va implica în așa ceva, dar nu te oprește nimeni să-l dai în judecată. Numai că asta presupune să ai bani de aruncat pe avocați și să poți demonstra că acel om ți-a distrus intenționat mașina.

Dar ar trebui să fii conștient că orice judecător va muri de râs dacă apari în fața lui și spui "Vecinul a pus zăpadă în spatele mașinii mele, zăpada a înghețat și este posibil să-mi fi zgâriat microscopic bara".

Poți dovedi că o zgârietură de pe bară (despre care nici nu pari convins că există) a fost făcută de acel vecin și nu de altcineva? Ai înregistrări video care-l suprind pe respectivul trântindu-ți blocuri de gheață pe mașină?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru mafiaa):

Tu ai fost primul care a inceput prosteala. Mai bine ciocul mic si nu o mai fa pe desteptul. Parcheaza primul care ajunge si aia e. Fa rost de garaj sau muta-te la casa ca sa ai locul "tau" de parcare. Eventual luati frumos si faceti mai multi petitie la primarie ca sa se poata inchiria locurile de parcare, si asa toata lumea o sa fie fericita.winking

| mafiaa explică:

Nu am coborat inca in fata blocului sa verific, dar aruncand acea zapada devenita mai mult gheata pe bara masinii e imposibil sa nu fi lasat urme.

| Florian_Loris_G._1995 a răspuns:

Eo zic sa il bati!