| Twister09 a întrebat:

Salutare, mi-am făcut o rata, și pe un contract îmi scrie asa contract de ipoteca mobiliara, asupra soldurilor conturilor curente, tot pe acesta la un paragraf unde îmi scrie datele din buletin, și după îmi scrie garant ipotecar. Știe cineva ce poate sa însemne asta?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Inseamna ca ai garantat ce ai cumparat in rate cu banii pe care ii detii sau ii vei detine pe viitor in conturile curente.
Daca nu platesti ratele iti vor pune poprire pe acele conturi.

| johnnny123 a răspuns:

Adică ți-ai făcut o rată, dar habar nu ai ce se întâmplă dacă nu o plătești. E bine că întrebi DUPĂ ce ai făcut-o.

| Sophieka a răspuns:

Cum ti-ai facut rata daca nu ai habar de ceea ce ai facut / ceea ce ai semnat?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu înseamnă nimic paragraful ăla și nici 15 pagini cât are un contract de credit.

Când nu vei mai putea plăti ratele vei fi executat silit cum scrie în lege.

Procedura de executare e la fel și se aplică pe ce ai - bani, case, mașini.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Deci, nu scrii nimic clar.
Tot ce s-ar putea înțelege de aici este că ai făcut un credit bancar cu o sumă mare și ai oferit garanție imobilul pe care îl ai în proprietatea personală.
Dacă așa este, asta înseamnă că nu mai ești proprietar al acelui imobil până la achitarea integrală a împrumutului, iar în cazul în care intri în incapacitate de plată nu mai este nevoie să te execute silit pentru recuperarea creanțelor datorită faptului că ai oferit imobilul garanție și dreptul de a fi luat de bancă în cazul în care nu mai poți plăti ratele.

| StratulatVictoeEugen a răspuns:

Girant ipotecar? Pe cine girezi?