Felicitări pentru felul cum gândiţi! Aţi spus cam tot ce era de spus. Părerea mea este că singurul mod de a aduce România în locul pe care îl merită este aducerea la putere a noilor formaţiuni de dreapta care nu sunt continuatoare ale politicilor neocomuniste şi nu au avut legături cu mafia politică actuală. Ca şef al statului ( ştiu că e o imposibilitate ) îl văd pe Regele Mihai. " Regele Mihai I a spus în mesajul său adresat Parlamentului României: "Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil şi generos".
"Aceste cuvinte au fost adresate tuturor celor care au puterea de a schimba ceva în România. Lecţia de istorie pe care tinerii au dat-o ţării în decembrie 1989 arată că românii au încredere deplină în virtuţile democraţiei şi libertăţii atunci când destinul ţării este la răspântie. "
Noi, sa luptam? Una la mana: eu sunt de parere ca nu mai avem pentru ce lupta. Pentru ce sa te mai lupti? Ia sa vezi acum in toamna cum se inghesuie proasta majoritate a conationalilor nostri la ulei, mici si bere de-mi vine sa le dau foc de vii! Ne uram prea mult unii pe altii sa mai luptam. Doar pustile ne mai lipsesc si eram demult mai ceva ca-n Siria! Nu mai ai pentru ce sa lupti. Toti parazitii tooooooot spera ca vine U.E. si ne face si noua ca-n Spania, Olanda. Ce sa faci cu astia? Romanul mai bine primeste ajutor social si sparge seminte la umbra pomului. Mi se rupe sufletul cand vad ce prosti sunt unii romani. Unii zic:,, Eee, lasa ca n-o sa mai fure ei, ca nu mai au ce!" Pentru astia sa ma lupt? Mai bine rabd de foame. A doua la mana: in cazul in care noi poporul ne-am ridica la lupta am pati ca Irak-ul in 2003 sau Georgia-n 2008. De ce? Pai toate haitele din afara s-au aciuat la noi. Suntem deja ocupati de NATO. De U.E. ce sa mai zic, crezi ca din dragoste ne-au luat pe noi? Ne-au luat sa ne suga de bani, uita-te la toate bancile grecesti si care or mai fi. Noi suntem ocupati de mult, economia e de mult donata. In caz de revolta nici n-apuci sa dai o piatra ca esti ciuruit direct! Noi ca tara teoretic suntem desfiintati. Mai ramane sa dispara moneda si gata! Noi nu ne mai gasim leacul, asa murim. Cand vine vorba de actiune toti filosofam, dar fapte=0. Suntem soricei ca sa ne mai punem cu mafia de la noi.
P.S. Am devenit scarbit ca sunt roman. Cand am fost odata in afara m-am simtit ca cersetorul intre bogati. Cand le raspundeam de unde sunt parca ii cuprindea un fior rece.
Da din pacate ceea ce zici este crudul adevar, atat de naivi sunt oamenii astia, ei nu constientizeaza faptul ca sunt doar niste marionete in fata politicienilor si nimic mai mult.
Totul a inceput dupa 89, de cand domnul Iliescu si ai lui au inceput sa ne vanda tara. Cand ii vad pe astia in strada cu "jos basescu" ma apuca groaza, sincer. Ce vor? Iar PSD? Asta ar insemna sa nu mai ramana nimic bun din Romania (nu neaparat ca ar mai fi ceva bun, dar.). Si sa nu intelegi gresit, nu-l sustin nici pe Basescu si nici PD-L-ul.Dar din 2 partide rele (PD-L si USL) hai sa-l alegem pe cel mai putin rau, mai precis PD-L-ul.Asta pana la urmatoarele votari, cand putem schimba ceva.
Si da, dupa cum ai zis, romanul a devenit foarte naiv. Noi, cei tineri suntem singurii care putem schimba ceva! Dar nu-i de ajuns sa fim 10 care vor intr-o tara cu 19 milioane carora nu le pasa, zic.
Dar de ce din 2 rele să alegi una? Nu ar fi mai logic să nu alegi niciuna?
Acum,recent,a fost de ales intre Basescu, ( presedintele suspendat) si cei din USL, nu-i asa?
Nu. A fost de ales între rămânerea lui băsescu în funcţia de preşedinte al diasporei României sau demiterea lui din această funcţie. Au fost 7, 4 milioane pentru demitere şi 1, 1 pentru întoarcerea sa în funcţie, din câte îmi aduc eu aminte, dar probabil am un lapsus.
Între băs şi uselei alegi la prezidenţiale.
Dar totuşi, repet: Nu ar fi mai logic ca din 2 rele, să nu alegi niciuna?
Pai si cum facem sa nu alegem niciuna?
Alegem un alt partid mai mic(dar nu unul care s-a desprins din pd-l, psd sau pnl), sau nu alegem pe nimeni, în cel mai rău caz.
Da o buna idee, tot ma enerveaza astia care spun ca alti mai buni ca ei nu o sa gasim, pai ce astia sunt mai buni, sunt de parere ca trebuie un partid nou dupa zisele tale sa nu se traga din pdl, (pnl, psd pc adica usl) din udmr, unpr, cred ca si pp lc asta e un partid plagiat din cate stiu si cred ca si din pp dd, mai trebuie ca membrii acestui partid sa fie dupa parerea mea mai tineri, poate asa ar fi mai bine. Insa sa vad ca romanul pune umerii la treaba si in sfarsit voteaza cu mintea nu cu tarata. Oricum unii din romani tot tampiti vor ramane ca ei sunt cu usl si pdl astia le da pachete si tot astia le ia timp de 4 ani.
Anca95 întreabă:
G777 întreabă:
AndrewTate7789 întreabă: