| Dragosdoar a întrebat:

Salutare oameni buni. Voi nu v-ati gandit vreodata de ce alcoolul nu este regulat ca si drogulile prin lege? Adica,atatea crime si violente se petrec sub influenta alcoolul, accidente de masini,crime,bataii. Atatea boli de sanatate de la consumul de alcool (cica nici nu exista un nivel de consum sigur de alcool),ba mai bag si dependenta ca lumea, ca orice alt drog. Cate femei nu sunt batute si violate sub influenta alcoolului? Si tu vii si îmi spui mie ca ciupercile sunt periculoase pentru societate?
Mi se pare sincer aiurea ca putem face atat de multe lucruri cu legea ca sa moderam consumul de alcool,cum am facut cu restrictiile in pandemie, da asta e alta discutie.
Eu tot nu inteleg de ce problema alcoolului nu este la fel de discutata ca si a drogurilor. Eu vad atatia oameni nebuni dependenti de alcool si nu sunt blanzi.
ADAUGARE: am uitat sa pomenesc aici si de conceptie in timpul betiei dintre oameni, iarasi o problema atent cercetata cand vine vorba de defecte genetice ale unui fat survenite in urma fertilizarii dupa conumul de alchool.

42 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns (pentru Dragosdoar):

In Olanda s-au scos din legalitate mi se pare ciupercile magice, sau asa era vorba cel putin, pai unu si-a scos ochii, altul si-a taiat penisul, nu compara! Aveau niste halucinatii de i-a spart.
Marjuana da, asta sunt si eu de acord sa fie legal si aici, era vb de cele puternice, cocaina, heroina, LSD, de astea vorbeam eu.

O fi si faza ca devi rapid neproductiv, si statului nu ii convine sa ajungi o relicva pe strazi, macar daca multi beau moderat, nu e problema de niste alcoolici mai putinei care si aia lucreaza multi, tatal prietenului meu era alcoolic, dar muncea totusi, dupa munca bea de stingea.
La drogati e mai greu, aia nu mai sunt buni de munca daca iau la bord mai mult, in scurt timp.

Adevarul ca si eu as fi pentru legalizare totala, in limita in care nu exista reactii antisociale! Adica nu sa ma trezesc ca-mi da unu in cap ca a vazut pe diavolu in loc de pe mine. Ca ne suparam in cazul ala.
Plus ca daca devine puternic dependent poate sa-ti dea in cap pentru bani chiar daca costa ieftin, ca daca nu-i are nici pe aia banii, aia e. In schimb la alcool dat fiind ca multi beau moderat, e okey.

Pe langa faptul ca nu le legalizeaza ca sa faca ei miliarde, ca daca ar fi la liber nu s-ar mai face asa profituri.
Cu prohibitia cum fuse? A fost pana s-au imbogatit unii, cand chestia s-a rezolvat, a ridicat interdictia la alcool, asa si la droguri, dar aici se scoate mai mult si deci nu se legalizeaza niciodata.
Te aresteaza pe tine daca aduci 3 kile din Columbia adica sa dai 4500 dolari pe ele si sa iei si tu 100 de mii aici, sa o duci bine, ca sa treaca ei cu camioanele vama!
Si asta stiu.

| raMLesS a răspuns (pentru suntserios):

"Un pahar de vin nu iti da nici dependenta nici nu te face violent.
La fel si cu o sticla de bere.
Complicat sa pui egal intre asta si consumul de heroina"

La fel e si cu drogurile.
Nici un joint de marijuana nu da dependenta, de ce nu e legala? Pentru ca se gasesc unii care sa consume in cantitati industriale gagica-ta imi da tarcoale laughing laughing
Si cu alcoolul e la fel, numai ca se scot mult mai multi bani din industria asta, la fel si din tigari.
Marijuana e mult mai putin letala decat o tigara de exemplu.
De alte psihoactive nu vorbesc pentru ca nu cunosc si nici nu ma intereseaza.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru raMLesS):

Eu nu am o problema cu legalizarea marijuanei.

| Simpatic a răspuns:

E o diferenta enorma intre alcool si droguri, alcoolul iti ia mintile la o cantitate medie spre mare si depinde de rata de absorbtie sa o denumim rezistenta a ficarui individ in parte, drogurile o fac de la cantitati mici de la grame, miligrame, mililitri etc
De aceea nu se pot pune in aceeasi oala niciodata.

| Emma30555 a răspuns:

Nu sunt de acord cu interdicții de nici un fel. Nu cred ca alcoolul duce la viol, crima, hoție, hartuire, pedofilie etc. Alegerea de a face o fapta urata exista deja în acel om ce face infracțiunea. Se bat și oameni treji, proxeneții sau mafioții nu sunt beți. Iar condusul sub influenta alcoolului este interzisa. Eu mai degrabă as interzice cazinourile fiindcă acolo mi se pare ca se face o excrocherue dar în fond oamenii trebuie sa fie puternici sa se educe sa fie echilibrați nu sa le interzici tuturor fiindcă nu toți sunt la fel. Când a fost prohibiția în America consumul de alcool a crescut fiindcă dacă interzici ceva cu atât va fi mai dorit. În fond la tara oamenii au vie și fac vin sau țuică, nu poți sa interzici asta, nimeni nu vrea dictatura, oricum nu poți sa elimini violenta, nu e asa simplu.

| Dragosdoar explică (pentru Emma30555):

Pai si la droguri de ce avem atatea interdictii

| Emma30555 a răspuns (pentru Dragosdoar):

Alcoolul nu ți produce halucinații sau agitație ci îți creaza o stare apropiata totuși de ceea ce ești tu. Drogurile consumate în exces duc la fapte necontrolate sau moarte Nu toate drogurile sunt periculoase dar cred ca e greu sa gestionezi consecințele odata ce le legalizezi.

| romeo78 a răspuns:

Învață, învață, învață!
NICIODATĂ ce este interzis nu dispare!
Îți dau un cuvânt: prohibiție.
Citește și învață!

| Dragosdoar explică (pentru Simpatic):

Pai si de ce atunci se petrec atatea accidente la alcool? Atatea violente, atatea bataii?

| Simpatic a răspuns (pentru Dragosdoar):

Pentru ca unii au rezistenta mica la alcool sau alcoolul le schimba brusc starea adica devin imediat nervosi si cauta scandal.
Insa cum ziceam nu e acelasi lucru cu drogurile.
Dar sunt de acord ca de exemplu daca ai urcat baut la volan si esti praf de beat chiar fara sa produci niciun accident sa ti se anuleze pe viata permisul, asta mi se pare o masura corecta, de ce nu o aplica politicul asta nu am idee, dar cum zic mereu clieseul meu este ca nu le pasa de aceasta tara, sunt doar niste imbecili la costum care incaseaza un salariu nemeritat luna de luna si isi faciliteaza prin intermediul functiei si alte afaceri!

| Dragosdoar explică (pentru Simpatic):

Da,ok
Sper ca nu s-a inteles ca vreau neaparat liber la droguri

| Simpatic a răspuns (pentru Dragosdoar):

Din punctul meu de vedere nu.