| dannyl a întrebat:

Salutare,

Pentru ca:

- m-am saturat (mai ales de cand a venit iarna) sa umblu pe jos prin Bucuresti si sa fiu nevoit sa ocolesc (coborand pe carosabil, frecandu-ma de boscheti/copaci sau luand-o prin balti) masini parcate pe trotuar sau pe trecerile de pietoni;
- observ pe zi ce trece ca nesimtirea soferilor bucuresteni nu are limite si prefer totusi sa ma comport civilizat (adica sa nu le las urme pe masina), spre deosebire de ei, pe care ii doare in cot de pietoni;
- imi dau seama ca pentru mine, fiind tanar, e asa si asa, dar pentru batrani sau femei cu copii mici in carut, cred ca e groaznic;
- nu-mi pasa de scuzele de genul "nu am unde parca, primaria nu face locuri de parcare", atata timp cat alegi sa rezolvi aceasta problema creandu-mi mie si pietonilor una. Ai perfecta dreptate in privinta locurilor de parcare si inteleg asta, mai ales ca si eu conduc, chiar daca rar, dar trebuie gasit un mod de adapta fara a-ti bate joc de altii.

...as vrea sa va rog sa imi spuneti urmatoarele:

1. Unde si cum pot fi reclamate masinile parcate pe trotuar? Atentie, ma refer la cele parcate total aiurea, care ocupa trotuarul in intregime sau aproape in intregime. Iar in cazul in care ati facut asta deja, adica sa reclamati astfel de cazuri, cum a decurs treaba? Ati fost luati in serios? S-a deplasat cineva sa amendeze?

2. Unde si cum pot fi reclamate masinile parcate pe trecerile de pietoni? Iar in cazul in care ati facut asta deja, adica sa reclamati astfel de cazuri, cum a decurs treaba? Ati fost luati in serios? S-a deplasat cineva sa amendeze?
Si aici as mai avea o intrebare secundara: daca o masina este parcata pe trotuar, dar fix in dreptul trecerii de pietoni (acolo unde sunt acele marcaje galbene), poate fi reclamata?

Multumesc anticipat!

2 răspunsuri:
| Bybanu a răspuns:

Toate astea se reclama la politie!
Faci o poza inainte in caz ca acesta muta masina si suni la politie!
Da, se deplaseaza politia si vine unde-i chemi + ca ofera o amenda celui care a parcat aiurea.

Da, mi s-a intamplat. O data a parcat in locul meu de parcare si a stat 1 sapt. Nu puteam da de el/ea nicaieri.

S-au pus prosti si pe marginea trotuarului unde am parcarea si nu a vrut sa mute masina si am chemat politia si i-a dat o amenda de la usturat in cur.

Poti reclama orice incalcare a legii!

| RobertDem a răspuns:

Sigur ca poți, dar retine următoarele aspecte: Politia Locala de sector sau Politia Rutieră au atribuții in constatarea contravențiilor si aplicarea sancțiunilor in acest sens. Politia Rutieră are puține echipaje si se va deplasa foarte greu. Politia Locala va veni relativ repede dar
1- trebuie sa aștepți echipajul la fata locului;
2- Dacă mai este autovehiculul parcat când sosește echipajul, pentru a putea aplicarea unei sancțiuni trebuie ca si conducătorul auto sa fie prezent ( șanse de sincronizare extrem de mici);
3-nefiind conducătorul auto prezent, polițistul nu poate decât să constate fapta, urmând ca ulterior sa solicite in scris proprietarului autovehiculului date cu privire la identitatea persoanei care a condus autoturismul la data si ora constatării.
4-nu vei ști niciodată rezultatul demersului făcut de tine.
Din păcate asta e procedura legală, motiv pentru care majoritatea celor nemulțumiți sunt descurajați sa se implice.