Toate astea se reclama la politie!
Faci o poza inainte in caz ca acesta muta masina si suni la politie!
Da, se deplaseaza politia si vine unde-i chemi + ca ofera o amenda celui care a parcat aiurea.
Da, mi s-a intamplat. O data a parcat in locul meu de parcare si a stat 1 sapt. Nu puteam da de el/ea nicaieri.
S-au pus prosti si pe marginea trotuarului unde am parcarea si nu a vrut sa mute masina si am chemat politia si i-a dat o amenda de la usturat in cur.
Poti reclama orice incalcare a legii!
Sigur ca poți, dar retine următoarele aspecte: Politia Locala de sector sau Politia Rutieră au atribuții in constatarea contravențiilor si aplicarea sancțiunilor in acest sens. Politia Rutieră are puține echipaje si se va deplasa foarte greu. Politia Locala va veni relativ repede dar
1- trebuie sa aștepți echipajul la fata locului;
2- Dacă mai este autovehiculul parcat când sosește echipajul, pentru a putea aplicarea unei sancțiuni trebuie ca si conducătorul auto sa fie prezent ( șanse de sincronizare extrem de mici);
3-nefiind conducătorul auto prezent, polițistul nu poate decât să constate fapta, urmând ca ulterior sa solicite in scris proprietarului autovehiculului date cu privire la identitatea persoanei care a condus autoturismul la data si ora constatării.
4-nu vei ști niciodată rezultatul demersului făcut de tine.
Din păcate asta e procedura legală, motiv pentru care majoritatea celor nemulțumiți sunt descurajați sa se implice.