Eu am fost martor la procese şi de fiecare dată am preferat să jur pe constituţie, tocmai din motivul că nu cred în zeul iudeo-creştin şi nici nu consider biblia ceva superior cărţii cu poveşti de Ion Creangă.
Pe de altă parte, am doi prieteni care au avut serioase probleme de credibilitate (avocaţii au folosit asta pentru a decredibiliza martorul) pentru simplul fapt că au refuzat să "jure" pe cartea cu basme a creştinilor.
Având în vedere că poţi fi cercetat penal pentru mărturie mincinoasă, jurământul mi se pare un cretinism medieval întrucât tot în baza codului penal vei fi cercetat dacă "juri strâmb".
Nu ar fi oare mai simplu să ţi se aducă la cunoştinţă la ce te expui dacă mărturiseşti strâmb în instanţă şi gata?
pai daca ai jurat pe Biblie si ai mintit si te prinde, te poate retine sau aresta... in fine ceva de genu.(dar... esti in Romania, aici e un haos total)
Good point! Pai, daca sunt musulman, de ce nu ma pun astia sa jur pe Coran? :)) Ce rahat are Coranul in el, iar Bblia nu-l are? ce treaba are sula cu prefectura? :))
Mentalitate de infecti!
http://www.youtube.com/watch?v=bRdo7WXTVoM
LanguageMaster întreabă:
LanguageMaster întreabă: