| Ezzio a întrebat:

Salutare!
Recent, am fost la notar pentru a achita avansul pentru o garsoniera.
Aplicatia "George" nu a mers pentru a face transferul, motiv pentru care am fost la banca de la Piata Victoriei. Am completat datele cerute, conturile si tot tacamul (avem dovada foaia SEMNATA de ei), insa doamna/domnisoara NU A FACUT TRANSFERUL. Pur si simplu femeia nu a efectuat tranzactia.
Noi, stiind ca transferul ar fi trebui facut am asteptat. Si am asteptat… si am asteptat.
In timpul acesta, persoanele care trebuiau sa primeasca avansul au intrat la banuieli. Noi avem o clauza clara in contract: daca banii nu sunt virati in decurs de x perioada de timp, totul cade si dam daune de 5.000 de euro.
In cele din urma… am sunat la BCR, unde ne-au spus ca banii erau in cont in tot timpul acesta.
BCR si-a cerut scuze, insa asta nu justifica situatia.
Intrebarea este urmatoarea: putem da in judecata banca? Ce sanse am avea in instanta?
Astept raspuns, multumesc!

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti da in judecata banca daca ai platit daunele de 5.000 euro catre vanzator, din cauza omisiunii bancii de a efectua transferul si poti obtine de la banca suma platita vanzatorului.
Inainte de a da banca in judecata solicita sa-ti plateasca de bunavoie suma respectiva.
Repet: faci cele aratate doar daca ai fost nevoit sa platesti vanzatorului garsonierei suma respectiva.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca ai dovada de la notar ca n-au intrat banii la timp in contul vanzatorului si din acest motiv vanzatorul a renuntat la tranzactie, respectiv ca tu ai facut ordinul de plata cu cel putin 48 ore inaintea renuntarii notariale, atunci poti da in judecata banca si vei putea avea castig de cauza.

Puteai face dovada si cu exemplarul tau scris din dispozitia de plata.

| Ezzio explică (pentru Bula):

Nu a renuntat la tranzactie, insa e vorba de situatie in sine. Se putea intampla acest lucru din cauza femeii de la banca…. O reclamatie nu rezolva stresul pe care l-am avut din cauza lor!

| Bula a răspuns (pentru Ezzio):

Poti actiona si pentru daune morale, dar ai sanse mici sa castigi o suma decenta. Pe asta mizeaza bancile, cand "intarzie" transferurile.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Tu ai cumparat sau ai vindut o garsoniera ca este ne clara intrebarea ta

| Ezzio explică (pentru CristiDinBucuresti):

Pai cand vinzi o garsoniera achiti avans?laughing)
Am cumparat.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Ezzio):

Dar nu ai spus asa de la inceput, acum degeaba rîzi ca nu putem ghicii, si s-a rezolvat au intrat banii in cont fostilor proprietari? Referitor la a da in judecata banca stai linistit, ca nu ai bani de avocat, pierzi procesul, ca in Romania dureaza ani de zile procesele si ai slabe șanse de a cîstiga ceva, sau vrei sa vinzi garsoniera ca sa platesti avocatii?

| Lioana a răspuns:

BCR e cea mai proasta banca posibila. Pun comision lunar doar pentru faptul ca ai cont cu card la ei. Daca vrei sa lichidezi contul iti iau banii ramasi in cont. Daca ceri extras de pe contul unei persoane decedate pentru succesiune, nu il dau nici la cererea notarului.
Pentru orice trebuie facute presiuni ca sa-si faca treaba.
Merită dati in judecată. Daca v-a costat ceva intarzierea lor nu ezitati sa o faceti. Important e sa fie o suma care sa merite efortul.