| GaByScream a întrebat:

scuzati daca intrebarea nu corespunde cu categoriabig grin am o problema... numele meu nu corespunde cu al parintilor e o diferenta: de ex in loc de "î" e " â" adica in loc de Pîrvu e Pârvu si vreau sa stiu daca ma incurca cu ceva mai tarziu...la bac sau ceva. sper ca ati inteles intrebarea si am nevoie de raspuns urgent

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Parintii nu trebuie sa-si schimbe actele.
Daca actul tau de identitate corespunde cu certificatul tau de nastere nici tu nu trebuie sa-ti schimbi vreun act.
Daca CI nu corespunde cu certificatul de nastere atunci inseamna ca au gresit cei care ti-au facut CI si va trebui sa-l preschimbi.

6 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Parintii au actele de stare civila( certificate de nastere si certificat de casatorie ) de tip vechi ( cu grafie veche). Pentru a nu avea probleme in viitor, spune parintilor sa-si preschimbe certificatele vechi cu certificate de tip nou (international). Preschimbarea se face la oficiile de stare civila care le-au eliberat pe cele vechi.

Verifica si in cazul tau!--- vezi daca grafia numelui de pe certificatul de nastere este identica cu cea de pe cartea de identitate. Daca grafia numelui pe cartea de identitate este Pârvu iar pe certificatul de nastere este Pirvu, preschimba-ti vechiul certificatul cu altul, de tip nou.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai precizat despre ce act este vorba, dar, bănuiesc că te referi la C.I. happy

Cartea ta de identitate TREBUIE să fie completată cu numele/prenumele care sunt scrise în Certificatul de Naştere ( teoretic, cu aceleaşi litere; iar dacă este vreo liniuţă/cratimă, atunci şi aceea trebuie să apară pe CI )!
Dacă în Certificatul de Naştere eşti trecut/ă Pârvu ( cu â din a ), atunci şi pe CI trebuie să fie trecut acel â!
În caz contrar, ar trebui să-ţi (pre)schimbi CI.

Situaţia NU are nici o legătură cu modul în care sunt completate actele părinţilor şi dânşii NU trebuie să-şi schimbe actele.

Toate cele bune.

| GaByScream explică (pentru bursuc001):

Nu e vorba de certificatul de nastere scuze ca nu am specificat

| bursuc001 a răspuns (pentru GaByScream):

Probabil că, la acel moment, se scria cu î ( din i )...
Oricum, Certificatul de Naştere NU se schimbă din acest motiv.

O seară frumoasă.

| GaByScream explică:

Deci trebuie sa isi schimbe ei actele? si totusi pot avea probleme?

| GaByScream explică (pentru Ioandelasal):

Am inteles big grin mersi frumoswinking

| Ioandelasal a răspuns (pentru GaByScream):

Parintii nu trebuie sa-si schimbe actele.
Daca actul tau de identitate corespunde cu certificatul tau de nastere nici tu nu trebuie sa-ti schimbi vreun act.
Daca CI nu corespunde cu certificatul de nastere atunci inseamna ca au gresit cei care ti-au facut CI si va trebui sa-l preschimbi.