| marinn345 a întrebat:

Salutare!
Sunt cu moralul la pămant, am picat traseul a 3- a oara astazi…
10 minute am condus fara greseala, si la o trecere de pietoni cand au trecut 2 persoane, si dupa un copac era o baba care nu pusese piciorul pe trecere, pur si simplu nu am vazut o, am ridicat putin piciorul de pe ambreaj si mi-a pus frana!
prima oara am picat din cauza sensului giratoriu, m-am bagat devreme aici chiar nu ma scuz, a fost greseala mea(bine sunt greselile mele si acum)
a doua oara, mi-a taiat unu cu skoda fața asa din viteza, politistul a pus frana si m-a picat.
intrebarea mea e acum : mai are rost sa mai dau? de condus conduc bine la ore, nu am treaba, mai scapa un semnal, un marcaj si mai rarut asa o prioritate, dar nu sa fac doamne fereste vreun accident sau ceva…
sunt si foarte emotiv de exemplu astazi, chiar daca a fost a 3 a oara, am avut emotii mai mari ca niciodata, cu gol in stomac etc (stiti cum e senzatia)
dupa ce am terminat traseul, politistul, mi-a spus sa mi dau doua palme si sa mi revin ca nu conduc rau deloc!
astept sfaturi va rog, eu chiar imi doresc sa l iau, macar sa il am in portofel, dar e si risipa de bani etc.
astept raspunsuri!

10 răspunsuri:
| LisaJulie a răspuns:

Au picat unii din prietenii mei și de 10 ori pana au luat

| Violleta2022 a răspuns:

Unii oameni nu sunt facuti sa sofeze si poate tu esti unul din aceia, care este mai bine sa ramai pieton, fiindca nu esti capabil sa ai atentie distributiva si poti face accidente sau omori pe altcineva.
Nu-i nimic, exista si viata fericita fara masina!

Bula
| Bula a răspuns:

Ti-ai dat palmele recomandate?
Daca nu, atunci dubleaza numarul pentru fiecare zi de intarziere!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Normal ca are rost sa mai dai... sofatul se invata prin experienta.

| I0NUTA a răspuns:

Daca vrei permisul pentru a-l tine in portofel, nu are rost sa te chinui. La condus este nevoie de multa atentie si tu inca nu o ai sau poate erai prea stresat.
Oricum, stiu pe cineva care a luat permisul din a 9-a incercare. Tu stii cat de mult iti doresti si mai ales cata nevoie ai de el.

| marinn345 explică (pentru I0NUTA):

Da, chiar am fost stresat, 2 zile nu am dormit.

| marinn345 explică (pentru Bula):

Cel mai bun raspuns????????????????

| marinn345 explică (pentru I0NUTA):

Nu am spus ca nu imi doresc, dar pur si simplu, niste prieteni de ai mei care chiar nu au treaba cu condusul au permisul si nici macar nu stiu ce trebuie sa faca la cedeaza, asta m-a afectat foarte mult… ma gandeam totusi sa nu mai dau o perioada si sa incerc a 4 a oara si daca nu iau nici atunci sa abandonez, pentru ca asta inseamna ca nu e de mine

| marinn345 explică (pentru Violleta2022):

Cum am spus mai sus, nu prea am probleme… mai scap un semnal minor, mai calc un marcaj, si ca nu l-am luat, m-a afectat, si totusi am condus bine pana la incident…. si ce sa vezi baba aia nici macar nu a traversat, mi-a pus frana si dupa ce a oprit camera a spus ca nu avea ce sa mi faca, ca daca intentiona sa traverseze.

| Violleta2022 a răspuns (pentru marinn345):

Imi pare rau ca trebuei sa-ti spun advarul in fata, dar trebuie sa fii constient ca tu ai probleme mari, deoarece ai picat examenul auto nu odata ci de 3 ori, fiindca de erau chestii minore, nu-l picai.
Nu ai vazut un pieton, fie el si baba iar asta este grav, fiindca puteai sa o omori.
Trebuie sa anticipezi ce vrea safaca pietonul cand te apropii de colt de strada sau trecere de pietoni, fiindca nu stii niciodata daca vreun copil nu alearga si te trezesti cu el pe botul masinii, sau un batran merge foarte incet, ori se impeiduca si cade.
Sunt sofer de peste 30 de ani si cunosc regulile de circulatie, avand reflexe foarte bune, fara accidente desi sofez enorm, mai ales ca m-am mutat intr-o tara occidentala unde nu se poate trai fara masina si fara sa sofezi zilnic zeci si sute de km.
Dupa cum spuneam, poate tu nu esti capabil sa ai atentie distributiva si reflexe, poate este bien sa mai iei vreo 10-20 de ore de conducere cu instructorul, sau poate este bine sa ramai pe veci pieton, daca nu intelegi importanta respectarii regulilor de circulatie si nu acorzi prioritate.