N-ai citit cu atentie raspunsul. La schimbarea profilului transferul se poate face doar in vacanta de vara si atunci se ia in considerare media de promovare a clasei.
La transfer, in cl. a IX-a, se ia in considerare media de admitere in liceu, aceasta trebuie sa fie cel putin egala cu a ultimului intrat la profilul de transfer.
Atentie: daca schimbi profilul atunci transferul se poate face numai dupa cl. a IX-a, in vacanta de vara si va trebui sa sustii examene de diferente. In acest caz se va lua in considerare media de promovare a cl. a IX-a.
De asemenea sunt cateva situatii exceptionale in care te poti transfera cu schimbarea profilului, in timpul anului scolar, conform Regulamentului-cadru aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, citez:
"(3)Transferurile în care se păstrează forma de învăţământ, cu schimbarea profilului şi/sau specializării se efectuează în perioada vacanţei de vară.
(4)Transferul elevilor în timpul anului şcolar se poate efectua, în mod excepţional, cu respectarea prevederilor prezentului regulament, în următoarele situaţii:
a) la schimbarea domiciliului părinţilor într-o altă localitate, respectiv într-un alt sector al municipiului Bucureşti;
b) în cazul unei recomandări medicale, eliberată pe baza unei expertize medicale efectuate de direcţia de sănătate publică;
c) de la clasele de învăţământ liceal la clasele de învăţământ profesional;
d) la/de la învăţământul de artă, sportiv şi militar;
e) de la clasele cu program de predare intensivă a unei limbi străine sau cu program de predare bilingv la celelalte clase;
f) în alte situaţii excepţionale, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar."
Eu sunt intr-o clasa de sivicultura, iar eu vreau sa ma transfer la profilul uman, fiologie...atunic, eu trebuie sa ma concentrez si la media care o sa primesc in primul semestru in acest liceu in care sunt acum nu?
N-ai citit cu atentie raspunsul. La schimbarea profilului transferul se poate face doar in vacanta de vara si atunci se ia in considerare media de promovare a clasei.
Daca, prin transfer, schimbi profiului si/sau specializarea nu te vei putea transfera decat in vacanta de vara, nicidecum in cea intersemestriala--- nu permite legea (ROFUIP) care reglementeaza transferul elevilor!
In clasa a X-a, in vederea aprobarii transferului, trebuie ca media ta anuala corespunzatoare clasei a 9-a sa fie cel putin egala cu a ultimului promovat din clasa la care soliti transferul.
Scuzati-ma, m-am grabit...corectez : "Cu ala pe care am scris la evaluarea nationala, sau cu cel din semestrul unu?"
FreddieM întreabă: