anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o "enigma" care vreau sa o discut cu voi: Josef Mengele (German). As dori pareri legate de el, si discutii.
Va rog, daca habar nu aveti cine e, sa nu postati aici!
Pareri, ce ati face daca la-ti fii prins, etc

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Exista nebuni care, daca sunt lasati sa-si puna in practica delirul, ajung la acest nivel de inumanitate. Exista niste pedepse legale si asta as fi facut. pana la urma, eu nu pot fi la fel de inumana, oricat de revoltata as fi.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

A fost un personaj (ca om nu-i pot zice) care a incalcat tot ce se poate: morala, legile, juramantul de medic si tot ce tine de uman. Desi nu poate fi pus pe aceeasi treapta cu marii criminali din istorie totusi este aproape la fel de detestabil.

| Maomau a răspuns:

Ce enigma ai tu in privinta acestui personaj diabolic?

| Ionait a răspuns:

Puterea corupe.

A inceput bine (nu multi stiu dar la inceput experimentele sale aveau loc urmand protocoalele vremii) vrand sa devina profesor universitar, dar atunci cand "s-a vazut" la Auschwitz a inteles ca poate face ce vrea, fara sa dea socoteala.

Stiu ca suna ciudat dar mi se pare fascinant in postura sa de doctor. Atractia sa pentru gemeni ma face sa cred ca este primul doctor care s-a gandit la clonarea umana (felul in care 2 corpuri identice reactioneaza in mod diferit). Satul in care s-a retras dupa sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial detine recordul mondial pentru cel mai mare numar de gemeni. Asta ar trebui sa ne dea de gandit.

| CosminC86 a răspuns:

Salut! Din cate stiu a fost capitan SS si era cunoscut sub pseudonimul de "Ingerul Mortii". El facea experimente pe femei si copii din cate am inteles. Dar eu cred ca este doar o inventie ruso-americana. Germania Nazista a facut mereu numai rau, numai saracii bolsevici au fost aparatorii dreptatii.
Cat despre intrebarea ta, daca l-as fi prins, nu cred ca l-as fi predat comunistilor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ce răspunsuri parţial idioate ai primit la această întrebare. Practic, după mentalitatea unora, Mengele a fost un diabolic, un rău inimaginabil, imposibil de înţeles. Eu pe Mengele îl ştiu drept un medic german, căpitan SS, care şi-a profesat meseria într-un mod original.

| Cristi_8211 a răspuns:

Da,era un nebun. Si uite ca Dumnezeu l-a lasat in viata pana la 85 de ani!