| DeyCj a întrebat:

Am o întrebare destinată celor ce s-au confruntat cu o situație similară, sau celor ce au cunoștințe despre dreptul muncii.
Prezint următoarea situație:
Angajat în perioadă de probă de 6 săptămâni care prezintă un concediu medical timp de o lună cu plată 75% suportat de casa de asigurări de sănătate.
Ziua de plată este 30(avans) şi 15 salar.
Angajatul a decis încetarea raporturilor de muncă începând cu ziua expirării concediului medical printr-o notificare scrisă şi semnată trimisă angajatorului pe watsapp.
Angajatorul sună angajatul și îi zice imperativ să vină să semneze lichidarea, iar banii de concediu medical îi vede atunci când îi încasează de la CASS, că cică în mod normal nu beneficiază de concediu medical că e nou angajat şi în perioadă de probă dar el îi face un bine şi i-l plăteşte.

În acest caz angajatorul poate fi tras la răspundere pentru refuz nejustificat de plată a concediului medical?
Normal ziua lichidării nu trebuia să fie în data de 15 dacă concediul medical a fost în perioada 11.11-11.12 2020?
CASS-ul poate deconta banii şi dacă angajatorul nu dovedește că a plătit salariatului acei bani?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai mai pus intrebari similare si ti-am raspuns, inclusiv cred ca ti-am citat prevederile legale.
Dupa desfacerea contractului individual de munca, in perioada de proba, angajatorul nu mai este obligat sa-ti plateasca indemnizatia de concediu medical, deoarece nu mai lucrezi la acea firma. Dupa aceasta data indemnizatia se plateste de catre CASS.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

CASS-ul poate deconta banii şi dacă angajatorul nu dovedește că a plătit salariatului acei bani?
Nu e vorba dacă poate, ci că nu o face. Patronul plătește, prezintă dovada că a plătit la CASS și CASS decontează. Așa știu eu.