| Bigproblem02 a întrebat:

Am si eu o mica mare problema:
Am un tovaras cu care ma stiu de aproximativ 3 ani, ne-am cunoscut in liceu, eu fiind a 9a si el a 11a. Intamplator am aflat mai tarziu ca omul era rar consumator de canabis si m-a tentat si pe mine de cateva ori, ajungând dupa ceva timp sa consum regulat cu tovarasu'.Nu e vorba de dependenta, doar pur recreational. Au trecut de atunci vreo 2 ani, omul fiind la facultate si eu vazandu-mi de treabă si renunțând la obiceiuri.Cam de vreo 6 luni omul era intr-o pasa foarte proasta dupa o despartire.Fiind in alt oras nu prea am inteles despre ce era vorba dar a fost foarte afectat psihic.Ne-am mai vazut de cateva ori prin vara iar cand sa înceapă anul universitar omul s-a lasat de facultate.Pur si simplu dărâmat psihic, probabil si pe urma consumului de anumite substanțe-zic probabil pentru ca nu stiu sigur-. Faza e ca saptamana trecuta am stabilit sa iesim la o miscare, un fotbal la sintetic, pentru un pic de sport care prinde bine.Am zis sa-l chem si pe tovarasu' ca poate ii prinde si lui bine. Dupa fotbal am mai stat la o tigara si ne-am dus acasa.La 5 zile distanta ma suna mama respectivului invinuindu-ma ca i-am dat ceva care l-a bagat in spital..am aflat cu groaza ca omul e internat la psihiatrie si cauza ar fi fost ceva ce a fumat si i-a afectat îngrozitor creierul. I-am explicat mamei acestuia ca ma surprinde ceea ce aud si ca habar n-am ce a facut sau ce sau cu cine a fumat. Ultima data cand l-am vazut eram intr-un grup de 4 persoane care au ajuns toti bine si nefumati cu nimic acasa.Am luat legatura din nou cu parintii acestuia si i-am informat si pe ai mei.Ideea este ca eu, fiind singura persoană care l-a mai sunat in ultima vreme, parintii lui dau vina pe mine pentru ce i s-a intamplat.Sunt destul de speriat si ingrijorat, in conditiile in care omul este grav afectat si eu tras la raspundere fara sa am vreo vina.Am incercat sa explic ca la fotbal la sintetic nu inseamna ca ne-am drogat si chiar nu stiu la ce sa ma astept ..as avea mare nevoie de un sfat si de o informare despre ceea ce s-ar putea intampla in continuare.Multumesc anticipat

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Un episod psihotic nu se declanșează brusc în urma consumului de substanțe psihotrope, el are o evoluție lentă în timp, ca să se ajungă la caz de internare. Părinții disperați, ca să nu își asume partea lor de responsabilitate, dau vina pe dta, fără motiv. Dta ai martori că ai fost cu el la fotbal, și că nu ești consumator activ de droguri. așa că părinții aceia nu au ce să îți facă, doar scandal nemeritat.

| Mosotti a răspuns (pentru sadrian46):

Ai zis f bine, si exact, ca sa se ajunga la episod, boala incepe de mult, se erodeaza chimia si cand s-a erodat destul pica aparent brusc si apare criza psihotica adica boala numita schizo, desi astia zic ca trebuie sa ai 3 episoade in 6 luni parca, dar daca face unu, va face si altul sigur, ca sa fie omu schizo. La el poate este doar simulare de la drog, sa semene cu un episod. Ii va trece oricum.
Cine stie ce porcarii a luat si aia dau vina pe el aiurea.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca tu nu i-ai dat nimic n-au ce sa-ti faca, asa ca stai linistit.

| Mosotti a răspuns:

Si ti se rupe tie! Dau vina pe tine ca nu vor sa dea vina pe fi-su ca e prost si s-a distrus. Nu se poate intampla nimic, nu exista nici o dovada ca tu i-ai fi dat. Chiar zi-le asta, sa stie ca nu au nici o sansa, zi-le ca nu i-ai dat nimic si ca nu ai tu treaba ca el s-a ars! Sa vada mai bine pe el ca ia toate porcariile si sa ia masuri, ca dand vina pe altii nu se rezolva.

Întrebări similare