| Mihai200009 a întrebat:

Salutare TPU. Am un prieten care a lucrat la o firma in care trebuia sa duca pacienti la dializa cu masina primita de la ei (de la firma). El a facut accident si doamna care era transportata a intrat in spital (tin sa mentionez ca respectiva nu purta centura) si acum vrea sa-l dea in judecata. Ce poate face in cazul acesta? Sau poate sa pateasca ceva?

13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In functie de zilele de spitalizare si daca persoana vatamata face plangere penala prietenul tau poate fi urmarit penal pentru infractiunea de vatamare din culpa si trimis in judecata, bineinteles daca este vinovat de producerea accidentului.
Se poate sa se constate si culpa comuna, daca pwersoana vatamata nu purta centura, in caz ca daca ar fi purtat-o nu ar fi fost ranita, totul depinde de ce ar rezulta din cercetarea accidentului.

| RxTx a răspuns (pentru Ioandelasal):

Este foarte greu ca să acuzi un pacient ce se află în cărucior cu rotile sau grav bolnav că nu si-a pus centura. poate spune pur si simplu nu aveam forța fizică necesară pentru a vorbi si pentru a gesticula si pentru a imi pune singur centra de siguranță ci mă așteptam ca salvarea să se ocupe de mine intr-u totul pentru că se știa clar că eu sunt o persoana cu vizabilități si o toxicitate exagerat d emare în sânge care îmi poate afecta gândirea conștiința și mă absolvă de orice acțiune a faptelor mele pentru că se știe clar că ureea din sânge face creirerul să nu mai reacționeze corect.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca va fi gasit vinovat de producerea accidentului, atunci va trebui sa suporte consecintele, inclusiv daunele (materiale si morale) produse.

| Mihai200009 explică (pentru Bula):

A fost din vina lui accidentul, dar norocul lui a fost ca masina a avut casco si i-au fost acoperite toate daunele masinii cat si acelei femei. doar ca femeia acum vrea sa l dea in judecata si vreau sa stiu daca are ce sa i faca

| Bula a răspuns (pentru Mihai200009):

Casco acopera daunele materiale.
Daca femeia doreste, poate cere separat si daune morale pentru suferintele cauzate.

| Mihai200009 explică (pentru Bula):

Daca nu cunosti macar nu ti mai da cu presupusul
https://asirom.ro/casco,citeste aici sa vezi acopera si persoana ranita

| Bula a răspuns (pentru Mihai200009):

Ti-am scris: "Casco acopera daunele materiale."
Asigurarea de accidente acopera cheltuielile materiala (de spitalizare), nu si suferintele persoanelor.

| anonimuIl a răspuns (pentru Mihai200009):

Va avea CONDAMNARE PENALĂ prietenul tău.
Adică va fi ca pușcăriașii, numai că el nu se va duce să facă pușcărie.

| RxTx a răspuns (pentru anonimuIl):

Asta se cheama anti pronunțăre si se pedepseste!
Puteai spune
Opinia mea este... happy
am văzut eu că se mai supără unii judecători dacă comentezi inainte.

Si opinia mea este că o să facă ceva pârnaie ca să fie dat de exemplu celor din branșă că România se schimbă apoi o să fie eliberat si o sa mai facă 4 ani de muncă in folosul comunitătii AREST LA LOCUL DE MUNCĂ si i-se va pune oprire pe salariu
din care i-se va plăti victimei o despăgubire. sau reparațiile.
Până la urmă să nu își facă sepucu ci harachiri pentru că e bine e bine rău că a supraviețuit baba

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De aceea există polița de asigurare RCA, obligatorie. Prin aceasta se plătesc daunele suferite de ea. Dacă ea vrea mai mult, se va lupta cu ea la tribunal.

| RxTx a răspuns:

Șoferul este responsabil ca pasagerii sa poarte ștreangul centrua tot ce se mai poarta
Șoferul este responsabil sa inchida toate ușile sa se asigure
Pt ca altfel pacientul poate fi retard oligofren si nebun
Nimeni nu spune ca pacientul trebuie neapărat sa se afle in toate facultățile mintale
Nu scrie nicăieri ca trebuia sa fie conștient
Sau sa aibă conștiință
Asa ca pacientul se poate declara ca nu era responsabil pentru faptele lui datorita nivelului ridicat de toxine din sânge care tocmai în acel moment ii afecta posibilitatea de a avea o gândire cerebrală

Asa ca insotitorul persoanei cu handicap
Caci orice persoana cu diabet cancer sau care are nevoie de dializa este si persoană cu handicap
Are un însoțitor
Ia în momentul de față șotul tău șia asumat contractul verbal moral responsabilitatea de ași asuma răspunderea pentru transportarea persoanei suferinde în condiții totale de siguranță.

| Mihai200009 explică (pentru RxTx):

E un prieten, nu sot. Masina a avut casco si toate pagubele au fost acoperite. vreau sa stiu daca are ce sa i faca.

| RxTx a răspuns (pentru Mihai200009):

Faci si tu ca in cazul acela de la carcotasii care a intrat pe contrasens si spui la tribunal ca esti de acord sa i-se dea 1 milion de euro despagubire
apoi cazul se inchide
si țeapă ca tu nu ai spus că ii dai ca tu ii oferi 1 milion de euro
ci ai spus că ești de acord să i-se dea
să i-se plătesca de către asigurator

până la urmă a greșit trebuie să suporte rigorile legii
că așă toată lumea o să se apuce de omorât oameni dacă totuși găsim mereu scăpări legislative ocolișuri cum sa facem ca să nu ajungem la pușcărie
așa când o să miai se indrepte țara acesta neamul acesta daca tot tipul cu totii căutăm mereu posibilități de a scăpa de lege
bun era Vlad Țepeși