anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum am spus și în intrebarea trecută, am găsit un pistol cu bile prin casă, el aparținând unui unchi de al meu, care nu mai știe de el.

Ideea e că, vreau sa îl iau eu, eu fiind minor, dar ideea e că pistolul e din metal și are muniție la fel, din metal.

Prima mea întrebare este daca am voie sa îl folosesc in curte, sau in casa, fără să îl scot pe strada sau sa ameninț pe cineva, vreau doar sa mă,, joc,, cu el la niste ținte, sa am și eu idee cum se folosește o armă, in caz de...

Și doi, daca este permis, cum fac sa îmi conving părinții să îl iau? Ei cred că este mai periculos decât este el de fapt, și nu m-ar lasă nici în ruptul capului să îl iau, dar eu îl vreau neapărat, țin să menționez că vreau sa dau la liceu de marină, dacă ajuta cu ceva.

Ofer funda celui mai bun răspuns!

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In mod legal nu poti detine asemenea arma daca nu ai varsta de 18 ani, asa ca te sfatuiesc sa asculti de tatal tau. Nu-ti strica viitorul pentru un moft.

| BlaWz0Rr a răspuns (pentru Ioandelasal):

Cum aș putea mai exact sa îmi stric viitorul, daca eu îl voi folosi in casa pe niste ținte confecționate din carton?

| BlaWz0Rr a răspuns (pentru Ioandelasal):

Problema e că vreau sa îl iau în posesie cat mai repede deoarece ai mei vor sa scape de el, deoarece le e frica că pot fi sancționați cu ceva că nu au anunțat când l-au găsit.

| Ioandelasal a răspuns (pentru BlaWz0Rr):

Arma respectiva se incadreaza in categoria armelor supuse autorizarii, conform Anexei la L.295/2004, rep. in 2014, cu md. si compl. ulterioare si detinerea ei constituie infractiune, conform Codului penal, citez:
"ART. 342.Nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor  
(2)Deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă."

| Ioandelasal a răspuns (pentru BlaWz0Rr):

Au perfecta dreptate, vezi prevederile legale citate in raspunsul anterior.

| BeSmart17 a răspuns:

Pai si daca e cu bile poate fi letal(si ma gandesc ca nu e de jucarierolling on the floor)) ). Poti merge la poligon sa vezi ce efect are dar in nici un caz nu te,, juca" cu el. daca nu iei treaba asta in serios at nu ar trebui sa.l iei... Cat de parintii tai nu stiu ce sa zic ca nu stiu cum sunt parintii tai. sper ca am fost de ajutor poate.mi evaluezi si tu raspubsu mai pozitiv?

| BlaWz0Rr a răspuns (pentru BeSmart17):

Vreau sa o iau în serios, nu e doar o joacă, cum am zis și în detalii acolo la întrebare, vreau să învăț să țin o armă în mână, cât de cât, și da...cât despre poligon, imposibil.
Mulțumesc totuși, ai fost de ajutor, mai aștept răspunsuri