Fata de ce sa se delimiteze?
Conform Anexei la OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"e)categoria B1: cvadricicluri a căror masă proprie nu depăşeşte 400 kg (550 kg pentru vehiculele destinate transportului de mărfuri), neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculelor electrice şi care sunt echipate cu motor cu ardere internă a cărui putere netă maximă nu depăşeşte 15 kW sau cu motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 15 kW;"
Observi ca nu pomeneste nimic de viteza, doar de greutate si puterea motorului. Daca acea masina se incadreaza in cele 2 conditii atunci se incadreaza la categoria B1, nu are importanta viteza.
Dar sunt limitate? Eu cred ca atat pot ele. Desi cred ca sunt versiuni care prind si 60
De obicei ceea ce spui tu se poate realiza la un atelier specializat cu ajutorul unui computer, adica din soft exact la fel cum a fost pusa si limitarea. Totusi, informeaza te cu privire la puterea motorului, deoarece este foarte probabil ca masina sa nu poata mai mult de 45.