| Petre_Dragos_1998 a întrebat:

Salutare TPU, eu sunt la învățământul cu frecvență redusă, trec clasa a-12-a, am vrut anul acesta să mă transfer la zi tot clasa a-12-a, dar nu am avut media... și când m-am dus să iau adeverința de studii, secretara mi-a spus că pot să mă transfer pe semestrul 2, dacă am media cel puțin 7.
Este adevărat? Adică chiar mă pot transfera pe semestrul al doilea în clasa a-12-a la zi?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este adevarat ce ti-a spus secretara, te poti transfera doar daca indeplinesti toate conditiile si numai in perioada vacantei de vara, conform ROFUIP, citez:
"ART. 224. Elevii din învăţământul liceal, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal se pot transfera de la o formă de învăţământ la alta astfel:
  a) elevii de la învăţământul cu frecvenţă redusă, se pot transfera la forma de învăţământ cu frecvenţă, după susţinerea şi promovarea examenelor de diferenţă, dacă au media anuală cel puţin 7, 00, la fiecare disciplină/modul de studiu, în limita efectivelor maxime de elevi la clasă şi potrivit criteriilor prevăzute în Regulamentul de organizare şi funcţionare al unităţii de învăţământ; transferul se face, de regulă în aceeaşi clasă, cu excepţia elevilor din clasa terminală de la învăţământul cu frecvenţă redusă, pentru care durata studiilor este mai mare cu un an, care se pot transfera în clasa terminală din învăţământul cu frecvenţă;"
"(2) Transferurile în care se schimbă forma de învăţământ se efectuează în următoarele perioade:  
b) de la învăţământul cu frecvenţă redusă la cel cu frecvenţă, numai în perioada vacanţei de vară."

| Petre_Dragos_1998 explică (pentru Ioandelasal):

Asta mă gândeam și eu, că am tocit legea asta...
Dar eu tot o să încerc, poate că se poate cumva, că eu am mai fost elev înainte acolo, și cine știe... Că secretara venea de la consiliu, și poate acolo i s-a spus ceva. Eu totuși am să încerc.

| Ioandelasal a răspuns (pentru Petre_Dragos_1998):

Incearca, n-ai nimic de pierdut. De fapt ar fi trebui sa depui cererea de transfer la sfarsitul lunii august sau inceputul acestei luni, aveai mai multe sanse.

| Petre_Dragos_1998 explică (pentru Ioandelasal):

Așa am depus cererea, dar nu mi s-a aprobat în baza legii de mai sus din cauza că nu am avut media.
Sper ca totul să fie bine și măcar pe semestrul 2 să pot, chiar vreau asta.

| Florentina9210 a răspuns:

Daca vrei sa iti maresti media, incearca sa faci contestatie, in mod sigur ti se va mai adauga un punct!

| OAly a răspuns:

Daca asa ti-a spus secretara inseamna ca asa e. Ea trebuie sa stie foarte bine care sunt cerintele.