| PatruCalin a întrebat:

Salutare TPU!
Tocmai am aflat că urmează ca primăria orașului meu sa construiască o șosea de centură iar proiectului figurează ca acesta sa treacă prin curtea mea (ceea ce ar însemna să îmi dărâme casa)
Ce pot face in privința aceasta

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Fiind o expropriere pentru utilitate publica nu te poti opune, in schimb va trebui sa primesti o despagubire justa, cu care sa-ti poti cumpara sau construi o casa similara si pe aceeasi suprafata de teren.
Daca nu-ti convine despagubirea o poti contesta in justitie.

Bula
| Bula a răspuns:

Centura orasului este de interes LOCAL. Ca urmare, trebuie sa se negocieze cu tine pretul terenului si al casei (poti cere cat nu ti-i rusine, peste pretul pietii).
Doar in caz de interes national (si daca alta slutie nu exista sau in caz de forta majora) se pot face exproprieri.
Vorbeste si cuun avocat, dupa primirea ofertei.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa nu accepți despropierea.

| relian a răspuns:

A venit cineva de la primarie sa iti spuna ceva? Daca nu a venit nimeni, atunci stai linistit, nu trebuie sa faci nimic, pentru ca nu se intampla nimic.
Cind o veni si o sa iti spuna ceva, atunci poti discuta.

Ca idee daca un drum, stiu si eu stilpi de curent electric, etc se vrea a trece pe un traseu, doar daca nu au alta cale, atunci iti darima, iti plateste etc ce ai tu acolo.

Concluzia? Ar fi bine sa fie asa laughing pentru ca o sa te alegi cu o casa noua, ori bani pentru o casa noua.
In orice caz daca drumul respectiv trebuie neaparat sa treaca prin casa ta, atunci guvenru prin primaria orasului iti da bani sa iti faci alta casa, ori sa cumperi alta casa altundeva.

Bineinteles o sa te anunte din timp, nu vin acu, gata peste 2 zile trebuie sa eliberezi locu. Te anunta cu un an cel putin, cred.

Deci roagata laughing sa treaca prin curtea ta, asa poti si tu sa faci rost de o casa noua.

| Frank51 a răspuns:

Am mai auzit de expropriere pe terenuri, dar pe case niciodată. Nu cred că este legal, fără teren mai trăiești, dar fără acoperiș deasupra capului nu prea.

| anonim3247 a răspuns:

Să vezi întâi cât e despăgubirea.

| anonim3247 a răspuns (pentru anonim3247):

Ca fapt divers ia uite aici cum s-au dat despăgubiri pentru terenuri și case.
https://ziare.com/......uro-698515

| DeMicUnCălător a răspuns:

Normal ar fi să-ți ofere dublu față de valoarea actuală a proprietăți. Însă fiind în România unde dreptul proprietarului este înlocuit cu privilegiul. Este foarte des încălcat

| Motanu1487194714981 a răspuns:

Mai bine cere asistenta unui avocat bun