| NoName07 a întrebat:

Vreau sa va povestesc problema mea.
In vara am venit in Belgia si am intrat pe un interzis provizoriu de balci, am fost oprit, am prezentat actele si mi-a zis sa ma intorc, ok m-am intors si dupa vreo 3 luni mi-a venit hartie ca sunt chemat la judecata sa vedem ce facem cu cazul asta.
Am fost la judecata si au decis ca trebuie sa-mi anuleze permisul si daca vreau sa-l mai iau inapoi trebuie sa dau sala la ei aici.Eu nu stiu limba deloc..si in romana nu se poate da.
Intrebarea mea este: Daca intr-un final imi anuleaza permisul si mi-l trimite in tara, voi putea conduce in Romania? E anulat peste tot? Sau cum voi fi sanctionat?
A mai patit cineva?
Sper sa ma lamuriti ca nu am unde sa ma informez sad
Dau funda
Multumesc!

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca permisul este anulat, nu vei putea sofa nicaieri, nici macar in Romania.
Daca traiesti si locuiesti in Belgia, atunci te straduiesti sa inveti limba si sa dai de permis acolo.
Daca ai fost doar in trecere prin belgia, atunci nu trebuie sa te stresezi cu carnetul, dar nu mai poti sofa deloc in Belgia, daca decizi vreodata sa mai vzitezi Belgia.

| NoName07 explică (pentru Violleta2022):

Pai muncesc aici. dar sunt dispus sa ma retrag in tara pentru faza asta. cum as putea sa fac sa imi intrzica sa conduc doar in Belgia?

| Violleta2022 a răspuns (pentru NoName07):

Daca ti se suspenda permisul si ti-l vor oprii, tu cum vei putea sa mai sofezi? ca fara un permis de sofat, nu te poti urca in masina.
Totusi, nu este clar, permisul este romanesc, sau belgian?
Ca de-i belgian, pot sa nu-l mai faci deloc in belgia, iar in Romania, dai de carnet si iti ie unul romanesc.

| NoName07 explică (pentru Violleta2022):

E romanesc

| Hammurabi a răspuns:

Părerea mea e că cel mai simplu ar fi să plătești un translator (după câte știu eu legislația permite) și să-ți dai testul acolo.
E cel mai puțin complicat.

| NoName07 explică (pentru Hammurabi):

Nu se mai poate da cu translator. decat sa fie cazul meu mai special.

| Panamax a răspuns:

Permisul anulat il vor trimite in tara.
Daca conduci te vei alege si cu doasar penal.

| NoName07 explică (pentru Panamax):

Si in tara voi putea conduce?