| Vaicedilema a întrebat:

Salutare tuturor. 1. Dacă soția cetățean al Republicii Uzbekistan vrea să divorțăm dar avem împreună o firmă (SRL) la care suntem amândoi administratori cu drept de semnătură fără a fi necesară a celuilalt. Ea poate să mă scoată din firmă fără aprobarea mea? 2. Și dacă am o firmă (SRL) separată doar pe numele meu dar tot din timpul căsătoriei, ea are dreptul la ceva din aceasta? 3. Dacă ea este cea infidelă și suspectă de o depresie postnatală cine va păstra copiii în custodie și ce alte drepturi mai are? 4. Să accept să plece cu copiii în țara ei deoarece ea promite solemn că se va întoarce sau să nu accept acest lucru deoarece am suspiciunea că ar vrea să îi păstreze acolo fără a putea eu să părăsesc țara sa cu ei când vreau să îi recuperez? Menționez că cei mici sunt cetățeni români.

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

1.Nu te poate scoate fortat, poate doar sa-ti cumpere partile sociale.
2. Bunurile dobandite pe perioada casatoriei sunt bunuri comune, daca nu exista o conventie matrimoniala cu alte prevederi, asa ca ar avea dreptul la jumatate din valoarea firmei.
3.Depinde de ce va hotari instanta de judecata, in functie de cererea fiecaruia si probele administrate, in principal ancheta psihosociala si martori.
4.Sotia nu poate pleca cu minorii fara acordul tau, exprimat intr-o declaratie notariala autentica, avand in vedere ca sunt cetateni romani.
Doar tu poti hotari daca sa ai incredere in ea sau nu, noi n-avem de unde sti.