| bizo95 a întrebat:

Salutare tuturor, am niste pomi fructiferi plantati. Azi am gasit un pom rupt pe jumatate plantat in primavara acestui an, este cires, este cu urme de zgarieturi pe coaja. Am observat faptul ca puii de pisica se joaca si ii zgarie. Intrebare: ce pot sa fac sa-i spun vecinei sa isi inchida pisicile si cainii sa nu mai hoinareasca printre pomii mei fructiferi din gradina din spate sau sa merg cu pomul rupt la politie si sa fac plangere penala pentru distrugere?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Parerea mea este ca n-are nici un rost sa faci plangere penala pentru asa putin, nu cred ca vei obtine ceva, avand in vedere ca nu vecinii sunt vinovati de distrugere.
Ai putea obtine ceva doar pe cale civila, in baza raspunderii delictuale, pentru ca vecinii nu au avut grija de animale si acestea au produs o paguba. Si pentru aceasta trebuie sa ai dovezi ca pisica sau cainele vecinilor ti-au rupt ciresul, ori nu cred ca ai.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Dai cu var pe tulpina pomilor; astfel ii protejezi si daunatori si de pisicile care isi ascut ghearele. ai toata tigla pe mansarda, sau vrei sa rada si cu k/urul politistii, pentru o astfel de plangere!?

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Pe Codruta Kovesi trebuie sa o intrebi.winking laughing laughing laughing