Mergi la un avocat si intreaba! Dupa legea din 2018 sunt 15 zile pentru achitarea a jumatate din amenda aplicata. Totusi trebuie achitata si apoi o poti contesta in instanta.
Poti sa o contesti, nu inseamna ca o sa si castigi
1. politistii se acopera intre ei
2. justitia ii acopera grupa mare
am avut ceva asemanator, am contestat, a fost chemat martor persoana cu care eram in litigiu, am castigat
dupa care FARA NICI UN TEMEI LEGAL, in tara asta se poate face recurs (asta e abuziv implicit, temei legal trebuie sa fie ceva care cel putin nu a fost prezentat la primul proces, ori ei nu au venit cu nimic de genul asta ci numai cu gargara) militia a facut recurs si au castigat... IMPLICIT
pentru ca daca ar fi pierdut, puteam fvte politistul pentru abuz in serviciu dovedit legal prin castigarea unui proces!
Nu este legala acea mentiune, ca nu poti plati jumatate din minim in 15 zile de la data primirii procesului-verbal de contraventie.
Poti face plangere contraventionala la judecatorie, daca ai martori ca ai fost amendat pe nedrept, in maximum 15 zile de la data primirii p.-v.c.
Dupa primirea procesului verbal, in 15 zile calendaristice poti plati jumatate din amenda (recunoscandu-ti vina) sau il poti contesta in instanta, dar nu e sigur ca vei castiga.
Vorbeste cu un avocat, el poate evalua din detalii sansele tale.