| kijkinkijkin a întrebat:

Salutare tuturor! As vrea si eu sa stiu cam care e pedeapsa pentru agresiune fizica, in urma altercatiei, mi.am scos certificat medico-legal pe care mi.au dat 4-5 zile de recuperare, printre pumni si posibil si picioare a vrut sa.mi dea si cu caramida in cap ma tinea si vroia sa.mi dea cu ea in cap, nu a reusit deoarece il tinea fratele mai mic si inca un prieten, mentionez ca totul a inceput de la o partida de poker, as vrea sa stiu ce pot face, ma gandeam sa.i cer daune, sa se linisteasca cumva ca a doua oara poate nu voi mai avea sansa sa-l reclam daca pune mana pe ceva si-mi da in cap, ce suma as putea sa.i cer, si care ar fi pedeapsa?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti face plangere penala pentru lovire sau alte violente, conform Codului penal, art.193, alin.2, citez:
"ART.193. Lovirea sau alte violenţe  
  (2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată  sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Plangerea prealabila trebuie facuta in maximum 3 luni de la data faptei.
In cadrul plangerii te poti constitui si parte civila si sa-i ceri daune materiale si morale.

2 răspunsuri:
neluL
| neluL a răspuns:

Nu stiu daca ai putea sa-i ceri ceva odata ce el va fi sanctionat cu amenda administrativa!
In cazul infractiunii de vatamare corporala din culpa, un nr de ingrijiri medicale sub 10 mentionat in certificatul medico-legal nu ar angaja raspunderea penala a faptuitorului.
E adevarat ca, in speta, se retine infractiunea de loviri sau alte violente, totusi, datorita pericolului social redus, exista posibilitatea neinceperii urmaririi penale si a aplicarii unei amenzi administrative (art 91 Cod Penal )