| Erin28 a întrebat:

Salutare!
Unchiul meu a decedat în luna februarie, de atunci, nu mai avem liniște din cauza soției lui. Între casa noastră de la tara și casa lui, este distanta de o casa. Ea spune că i-am furat din casa, ca i-am spart încuietoarea, că i-am furat banii. A împrăștiat prin tot satul zvonuri, spune că vrea să ne dea in judecată, pentru că i-am adus prejudicii bănești și morale. Spune că are ea martori, că are avocați și că o să ne dea in judecată, că o să fim obligați să îi plătim despăgubiri. Nimic nu este adevărat, din moment ce noi nici măcar nu am discutat cu ea după înmormântare, nici nu ne-a mai saluta pe strada, spune că suntem străini pentru ea.
Poate sa ne dea in judecată? Noi nu i-am făcut nimic, ba chiar am platit toate cele trebuincioase înmormântării, ea spunând că soțul ei nu merita nimic, că merită să moară ca un caine, după ce a muncit toată viața ca ea sa stea acasă. Putem depune plângere pentru ce ne face și ne spune ea? Nu are dovezi, totuși, l-a sunat pe tata să îi spuna "ne vedem la Tribunal". Poate sa ne dea in judecată pe temeiul unor marturii mincinoase?

19 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Oricine poate da pe oricine in judecata, asta nu inseamna ca va si castiga, daca nu are dreptate si probe.
Deocamdata nu aveti pentru ce sa o dati in judecata. Doar daca va da in judecata si n-are dreptate puteti s-o dati si voi in judecata pe cale civila si sa solicitati daune morale, in raspunderii delictuale, pentru afectarea dreptului la viata privata sau demnitate, dupa caz.

| Erin28 explică (pentru Ioandelasal):

Mulțumesc!
Nu știu ce are cu noi. Pur și simplu Ne face sa ne simțim foarte rău, prin mărturiile mincinoase la care se pretează.

Bula
| Bula a răspuns:

Oricine poate da in judecata pe oricine.
Daca are castig de cauza (prin dovezi solide), atunci poate pune pretentii.
Daca pierde procesul, atunci trebuie sa plateasca cheltuielile de judecata si pentru paratul castigator. Mai mult, paratul castigator poate pune pretentii de despagubire si/sau de interdictie, iar in caz de neplata la timp poate sa si execute silit reclamantul (care a pierdut).

Recomandarea mea: nu bagati in seama afirmatiile "rautacioase"! Dupa pierderea sotului /sotiei multi supravietuitori cauta "vinovati" in totoo pe care le cunosc deaproape. Trebuie vorbit calm, linistitor, iar aceasta stare de confuzie se va ameliora in cateva luni.

| darrio2007 a răspuns:

Sa va dea in judecata, daca este cum spui.

| Erin28 explică (pentru darrio2007):

Să o facă, nu înțeleg cât de materialiști pot fi unii oameni. Chiar nu înțeleg.

| darrio2007 a răspuns (pentru Erin28):

Daca voi nu ati facut ce spune ea, puteti sta linistiti, nu are dovezi. Neam prost!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Matusa ta dupa moartea sotului a facut depresie sau a innebunit are halucinatii, trebuie dusa urgent la psihiatrie ca starea ei de demență se agraveaza, ce varsta are ea?

| Erin28 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Are 50 de ani. Nu a făcut depresie, pentru că ei nici nu i-am pasat de unchiul meu( unchiul meu este frate cu tata). Când a murit, a mers fata unei vecine sa o căiască, așa cum se face la înmormântări, sa îi spuna condoleanțe, a doua zi după ce a murit, eu eram acolo, lângă sicriul lui, și a auzit cum ii spunea că e bine că a murit, că ea este tanara încă și vrea să își trăiască viața. Nu i-am păsat de el. Atunci când ne-a chemat, țipând că îi era rău unchiului meu, el era rece și țeapăn. Daca ar fi murit atunci, nu era țeapăn. Avea lacrimi pe obraji, dar era rece. Chiar ea chemat ambulanța, după cum a pus, ca "sa nu spuneți voi că l-am omorât eu". A chemat ambulanța, iar când medicii erau la etaj, i-a întrebat "este mort, nu e asa că nu mai aveți ce sa îi faceți?" Este o femeie foarte rea.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Erin28):

Si daca v ar da in judecata bineinteles pe marturie mincinoassa din partea ei i si pierde timpul, nu are dovezi iar un proces dureaza ani de zile si bani cheltuiti degeaba daca nu are dovezi solide impotriva voastra, de aceea am zis sa o duce ti la un control psihiatric deoarece se vede ca nu e zdravana la cap, ea abia a asteptat sa scape de sotul ei sa i si traiasca viata cum vrea ea, fiind vorba de unchiul tau fratele mamei sau al tatalui, poate deschide succesiunea tatal tau si sa imparta bunurile iar pe matusa sa o mute in alta parte cu mostenirea care i se cuvine din partea sotului, ca voi sa numai aveti nicio legatura cu ea deoarece este o femeie rea si materialistă.

| Erin28 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Așa este. Dar nu am cum sa o duc eu la un control psihiatric, din moment ce habar nu am pe unde umbla și, că sa fiu sinceră, nu cred că ar vrea. Din moment ce a plecat de la tara la fiul ei, la Craiova, el ar trebui sa o duca.

| Lioana a răspuns:

Doamne ferește! Ce oameni mai sunt pe pamantul asta!
Cerere de chemare in judecata poate face orice nebun dar nu stiu ce sanse are sa castige. Daca spui ca voi nu ati facut nimic nu ai de ce sa iti faci griji.

| Erin28 explică (pentru Lioana):

Nu am făcut nimic. Doar că avem destule pe cap și fără declarațiile ei deplasate. Ea nu are camere de supraveghere la casa, dar un vecin are, și o să luam imaginile de la el, in caz de orice. Am vorbit cu el și camerele bat până in curte le unchiul meu.

| Lioana a răspuns (pentru Erin28):

Care a fost cauza mortii unchiului? Nu cumva l-a ajutat ea sa moara?

| Erin28 explică (pentru Lioana):

A făcut infarct. Se certau mereu, zilnic, de când s-au mutat la țară. Toate aceste lucruri se aduna și au efecte nocive. Avea probleme cu inima.

| Lioana a răspuns (pentru Erin28):

Inteleg. Probabil certurile i-au cauzat infarctul.

| SharpEagle a răspuns:

O dati voi in judecata pentru calomnie si insulte.
Cand o sa-i vina acasa citatia, o sa se cace pe ea din toate punctele de vedere si fie o sa devina dintr-o data cea mai buna prietena cu voi, fie o sa dispara si n-o sa mai auziti de ea. Nu e musai sa mergeti mai departe cu procesul, doar studiati reactia, cum defileaza, ce zice.

PS: au copii? Daca nu, cine vine la succesiunea de pe urma unchiului? Tatal tau vine si el? Daca da, probabil ca d-asta se poarta asa cu voi, vrea sa va determine sa renuntati la drepturi.

| Erin28 explică (pentru SharpEagle):

Au un fiu. Sinceră să fiu, nici tata și nici ceilalți doi- un frate și o sora- nu vor nimic, absolut nimic de la ea. Doar sa ne lase în pace.

| Erin28 explică:

Foarte buna gluma.

| king5151 a răspuns (pentru Erin28):

Chiar nu glumesc, daca se poarta asa in general si nici nu ii pasa ca ti a murit unchiul ea fiind cu el...e urat vere