Nu este tocmai bine, atata timp cat este o diferenta mare de productivitate intre noi si tarile avansate din UE.
Nu. Sunt tari care o duc mai bine si regreta trecerea la euro.
Ma bucur sa te "revad"
Kali! Chiar mă gândeam dacă mai activează cineva pe TPU dintre cei mai "vechi". Mă bucur și eu să te revăd!
Nu stiu cine mai e dintre cei vechi pe aici eu sunt in trecere, ca sa zic asa...
Nu cred ca este bine! Romania trebuie sa faca niste progrese mari ca sa ajunga la locul cuvenit!
Ai pus o intrebare foarte grea fiindca teoretic este bine, practic este un dezastru.
Teoretic da, ar trebui maine sa trecem la euro fiindca produsele noastre s-ar vinde la preturi mari pe acea piata, salariile ar creste ca Fat-Frumos din poveste, etc etc!
Practic... ar fi si va fi un dezastru! Oamenii din tarile care au trecut la euro acuza scaderea puterii de cumparare fata de fosta moneda ( DM sau franc ), se vaita de cresteri aiuritoare ale preturilor ( toate, de la chirii pana la tigari si carne ) si afirma in cor ca " era mai bine inainte ". Plus ca sa mai punem la socoteala si lacomia nemasurata a patronilor romani care nu vor creste salariile in vecii vecilor amin si lacomia firmelor straine care controleaza serviciile publice ( apa, curent ) si obligatoriu vor alinia preturile cu cele din Vest... raspunsul va fi " sa nu trecem la euro ".
LanguageMaster întreabă: