anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare
Vreau și eu un sfat. femei, bărbați.

Multa lume îmi bănuiește iubita(Citiți tot și o să vedeți ce vrem sa facem)

Eu și iubita mea avem amândoi 20 de ani și ne am mutat împreuna anul acesta

Amândoi am luat bacul cu note mari eu 9, 10 iar ea cu 9, 60 dar nu ne am dus la facultate.

Amândoi lucram în IT și câștigăm amândoi la un loc undeva la 3400€

Vrem sa ne cumpărăm un apartament doar că în alt mod

Sa muncim la firma unui unchi de al iei ca si curieri..amândoi putem aduna 50.000€ într-un an iar după aia sa revenim în țară și sa facem un credit la banca..de înca 50.000.iar după aia sa ne cumpărăm un apartament.
După aia sa achitam rata din ce facem în țara.și în câțiva ani să rămânem fără datorii.și cu o casa.

Am povestit la multi prieteni și foști colegi de școală ce vreau sa fac și mulți mi-au spus că nu e 100%legit ca iubita mea m-ar putea lăsa oricând și să rămân pe drumuri(mă gândeam să treacă apartament ul pe ea)
Nu mă gândeam să cumpăr apartament ul pe numele meu...dar nu cred că ar fi vreo problema daca îl va cumpăra ea
Nu suntem căsătoriți.

Ce sa fac? De câteva zile mă gândesc ce sa fac.

Daca s-ar merita sau nu..eu nu cred că iubita mea îmi poate face asta..suntem împreună de la 17 ani dar chestia e că nu suntem căsătoriți.

Vreau sa mi spuneți dacă e bine ce gândesc.

Ar fi ceva bun? Sa facem ce am spus? Să strângem 50.000 și să dăm avans iar cu restul ratei să plătim din ce facem în țara.

Vreau sfaturi și păreri.multumesc.

4 răspunsuri:
| AndDrew a răspuns:

Te inteleg dar nu ai de unde sa ai o siguranta 100% asa ca faceti conturi separate daca apartamentul de ex costa 60000 tu pui din contul tau 30000 virati prin banca si la contract sa apari ca si propietar 50%.
Mergi si te informezi la un avocat, notar la banca etc si dupa tragi concluzia.
Eu vad ca asa ii cel mai corect.
Daca cumva sa indragostete de altul sau chesti de genu ramai cu nimic... sau invers.
Sa stii ca Romanii plecati din Romania multi sunt foarte rai!
Rar intalnesti unul cu capul pe umeri si serios! Deci nici in afara nu ii asa roz.
Succes si informeaza-te vorbeste si cu parintii tai! Sau cineva cu capul pe Umeri!
Toate bune! Sper sa te ajute!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca contribuiti in mod egal la cumpararea apartamentului atunci este bine sa-l cumparati impreuna, fiecare avand cota de 50% din apartament, la fel sa luati si creditul impreuna.
Te sfatuiesc sa faci asa pentru a nu avea probleme mai tarziu.

| Holiday a răspuns:

Da, prietenii tai au dreptate. Nu e bine ce vrei sa faci. Dar exista o solutie simpla. Il cumparati impreuna in cote egale de 1/2.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Te rog sa ma crezi pe cuvant ca nu cred o iota din ce-ai scris aici.
Cea mai gogonata fiind "Amândoi lucram în IT și câștigăm amândoi la un loc undeva la 3400€"

Chiar daca lucrati in IT, fara pic de experienta puteti fi cel mult interni! Nu castigati voi suma 3 400€

Iar daca voi chiar castigati 3 400€, pentru ce sa faceti munca de curierat?

Daca aveti 20 de ani si lucrati in IT, de ce n-ati pus nici un ban deoparte pana acum? Ati terminat liceul al 18 ani, in 2 ani de zile trebuia sa aveti niste economii.
Visezi ca daca mergi in strainatate o sa strangi bani acolo? Habar nu ai ce inseamna cheltuieli in afara tarii.

Revenind la achizitia apartamentului, e perfect legal sa faceti imprumut acum si sa il achizitionati impreuna.