| LucianP a întrebat:

Salutari! Am 19 ani, si vreau sa ma apuc de scoala de soferi pentru permis categ. A (deja am categ.B de 1 an) si vroiam sa stiu daca s a dat legea in care poti sa faci A doar de la 24 ani.Mai vreau daca se poate cateva sfaturi cu ce motociclete sa incep, pana prind experienta.PS.am avut un scuter in 4 timpi cam 6 luni, avea motorul sub 50cm. multumesc

Răspuns Câştigător
| Danzell a răspuns:

Da este de la 24 de ani pentru A
uite aici
http://www.permis-de-conducere.ro/......se-auto-94

ca recomandare de motociclete iti recomand naked bike-urile sunt mult mai comode decat cele sport.

un exemplu de naked bike ca sa stii de ce vorbesc, sunt Ducati Monster

| LucianP explică (pentru Danzell):

Deci daca iau A2 in vara, peste 2 ani voi putea face A nu? happy

| Danzell a răspuns (pentru LucianP):

Da asta e motocicleta sport daca iti iei ceva degenu o sa te rupa de spate. e destul de incomod.

Eu personal prefer cruiserele. cand conduci un cruiser stai pe spate. cand conduci un naked bike stai pe verticala sau putin aplecat in fata. dar cand stai pe un sportbike trebuie sa stai aplecat mai mult pe fata.

Dar,cu A2 de care am voie sa conduc? din cate am inteles sa aiba max 35kw...

Da, acum ramane sa gasesti tu ceva asemanator
eu personal mai am un am pana pot sa dau la A asa ca nu ma grabesc

| Danzell a răspuns (pentru Danzell):

An*

Da mi si mie un link unde pot sa vad ce fel de motocicleta pot conduce cu A2 te rog, adica care au 35kwhappy

Uite aici o lista. regula asta cu A1, a2 etc e valabila in mai multe tari asa ca si lista pe care ti-o dau e valabila. e din Marea Britanie, e in engleza dar o sa intelegi tu. ca e destul de usor

http://www.direct.gov.uk/......202135.pdf

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Permisul de categoria A se poate obtine de la 24 de ani sau de la 20 de ani daca ai experienta de 2 ani in categoria A2. Scuterul sub 50 cmc se incadreaza la categoria AM.
Legea 203/2012 a intrat in vigoare cu 19 ianuarie 2013.

| onasis1961 a răspuns:

Deci nu este asa ceva, sa dai de A la 24 de ani! Nu vad logica! Iar de scuter sub 50 in 4 timpi iar nu am auzit.Revin-o cu date corecte!