"Contractul civil este acordul între două sau mai multe persoane în scopul de a produce efecte juridice, constând, în general, în realizarea unui produs, executarea unei lucrări, prestarea unui serviciu.
Contractul civil este contractul în temeiul căruia o persoană fizică, denumită executant/prestator se obligă să realizeze un produs, să execute o lucrare, să presteze un serviciu pentru şi sub autoritatea unui beneficiar, persoană fizică sau juridică, în schimbul unei plăţi convenite.
Orice persoană poate încheia un număr nelimitat de contracte civile pentru executarea oricărui bun (produs, lucrare, serviciu) existent în comerţ (în circuitul civil, care se vinde şi se cumpără).
Contractele civile nu sunt legate de timp, nu se încheie nici cu timp integral de lucru şi nici cu timp parţial de lucru, nu se încheie nici pe durată nedeterminată, nici pe durată determinată; ele au menirea de a produce efecte juridice constând în "a da", în "a face", respectiv de realizare a unui bun, de executarea a unei lucrări, de prestare a unui serviciu.
Persoana juridică poate încheia contracte civile nu în calitate de angajator, ci de beneficiar. Persoana fizică poate încheia contracte civile atât în calitate de beneficiar, cât şi de executant.
Munca prestată în temeiul unui contract civil nu-i conferă executantului vechime în muncă.
Persoanele care desfăşoară activitate pe bază de contract civil nu au calitate de salariat, iar beneficiarul nu are calitatea de angajator; beneficiarul nu are obligaţia legală de a înfiinţa un "registru general de evidenţă a contractelor civile", respectiv a prestatorilor."
Alte informatii utile gasesti aici:
https://legestart.ro/......ui-muncii/
anonim_4396 întreabă:
Andrei9716 întreabă:
fundata32332 întreabă:
fundata32332 întreabă: