anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutari!
Cu o zi inainte am avut o problema... uneori de ce ti-e frica de aia nu scapi! La un majorat,datorita faptului ca m-am adresat unui individ cu "ba",am primit o palma iar apoi i-am spus acelui individ sa vorbim pentru ca nu rezolvam nimic cu violenta. Dupa ce i-am spus asta a inceput si mi-a carat cativa pumni, mai tarziu am mai primit unul de la altcineva...
Am "scapat" cu ochiul umflat, umflatura sub barbie(care doare ca...) si o umflatura mult mai mare pe obrazul stang.Ar mai fi durerile de coloana cand misc capul brusc in zona gatului.
Am fost astazi la medicina legala unde am rezolvat cu toate documentele necesare dar m-am dus si la oftalmologie si la un doctor specializat in maxilo-facial plus radiografii.Acest doctor mi-a spus,(in ciuda faptului ca pe radiografii doctorul ce le-a analizat nu a mentionat nimic important), ca este un os deplasat.Doctorula de la legala mi-a dat 12 zile insa acesta de la maxilo mi-a spus ca perioada de refacere ar fi minim 6 saptamani.Eu nu imi mai simt deloc dintii din partea stanga sus.
Asa ca va intreb:
Credeti ca ar putea fi ceva grav cu madibula daca osul este intr-adevar deplasat?
Ce ati face cu acesti indivi,(pe langa faptul ca o sa fie dati la politie 100%)? Ati cere daune? Ce suma?
Aici mentionez faptul ca nu ma intereseaza banii lor, probabil ca o parte din ei o sa fie donati la o casa de copii ca sa le demonstrez acest lucru iar o parte o sa-mi acopere tratamentul si restul'. Nici acum nu-mi vine sa cred ca am putut sa fiu lovit dintr-un motiv asa banal!
Scuzati-mi intrebarea poate prea lunga dar nu stiu ce sa fac cu exactitate si nu sunt intr-o situatie prea buna...

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand trebuie sa faci plangerea penala si apoi ai timp sa te gandesti si la daunele pe care le vei cere. Pot fi in functie de zilele necesare vindecarii si cat vei cheltui pentru aceasta. Sanatate si numai bine!

| William a răspuns:

Daca aveai un cutit la tine altfel stateau lucrurile...

| Λndrei a răspuns:

Pai nu i-am zis "ba" direct...a fost unul "scapat" dupa vreo 5-6 replici destul de normale.Adica fara nici un fel de insulta.

| stpu a răspuns:

Bute, tu esti, tata?
No ma, sincer, dar iti da unu o palma si tu ii spui sa vorbiti? Pai ce barbat esti tu? Ce-ai vrut, sa-i intorci si celalalt obraz?
Daunele morale se acorda si ele cu un rost, nu ca te trezesti tu peste noapte. Asta judecatorul decide. Cum nu ai zile de spitalizare nu va fi loc de daune morale.
Iti zic eu, uita de Politie.

| Λndrei a răspuns (pentru stpu):

Tu ce barbat ai fi cand sunt 20 cu el si tu singur? Sunt convins ca o sa-mi raspunzi ceva de genu:"Dadeam si tot il pocneam pe unu'!"; dar dupa aia erai mai rau...

| stpu a răspuns (pentru Λndrei):

Ma, da' voi de unde veniti? 20? Ma da-o naibii. Inseamna ca toata lumea de acolo era impotriva ta. Sigur ai facut ceva, dar nu vrei sa spui. Te-ai imbatat si te-ai crezut smecher intre smecheri.
Daca-l bateai pe ala bine cu siguranta nu se baga nimeni.
Si daca te duci la Politie cine iti garanteaza ca unul din aia 20 nu te prinde sa te mai arda o data? Ca doar n-o sa-i bage la puscarie rolling on the floor

| WoKy a răspuns:

Pai daune oricum as cere, bani injeajuns cat sa imi acopere cheltuiala cu tratamente spital si toate care trebuie.
Iar cu ei sau cu ala, as pune baietii pe el si i-as face la fel, ca nu ajunge sa isi bat p...a de noi toti tampii si toti cretinii care n uau treaba cu viata.
Frate, era o vorba "Desteptul cedeaza primul"...dar nici sa nu te lasi calcat in picioare de toti nu e bine.
Cei drept, acesti oameni ar trebui "exilati" din viata privata(nu ma refer la relatii intime sau alte treburi-la prietenii, mergi la o bere, suc, cafea sau etc).
Bafta si insanatosire grabnica!

| WoKy a răspuns:

Ma bag si eu acum, dar daca te reclama la politie cu electrosocul, nu platesti amenda ca poate e considerata arma alba...(intreb doar)
Iar faza cu spray paralizant parca e mai bine lacrimogen...Nu?
Oricum e super ideea ca nu stii ce te asteapta pe strada si nu te supara ca intreb la faza cu electrosoc, fiindca vreau sa imi iau si eu unul!
Salut!

Răspuns utilizator avertizat
| cei7pitici a răspuns:

Da, e destul de grav ce ti s-a intamplat. Te mai intrebi? Nu lasa sa treaca prea mult timp du-te la politie scoate certificat medico-legal cu toate traumatismele produse si actioneaza penal.Tot ce trebuie sa faci este sa te duci la politie urgent. Politia il va ridica si daca are si alte antecedente va infunda puscaria! Sigur ca poti cere daune morale dar doar daca actionezi in judecata, poti cere daune morale pentru loviri cu consecinte grave, pentru prejudiciul adus tie prin situatia in care ai fost pus etc.Tu ceri o suma, judecatorul va stabili suma pe care va trebui sa ti-o da in conformitate cu daunele suferite, daune de ordin psihic sau fizic, sa stii ca ai multe drepturi ca si victima! Poti sa il termini pe baietas asa ca actioneaza repede! Nu lasa ca urmele agresiunii sa dispara! Sanatate!

| hanzelik a răspuns:

Clar ca l-as da la politie, l-as da in judecata, mi-as face dreptate pe cale legala si pe langa calea legala cu siguranta i-as mai face ceva, cerei si daune, usucal batal d-zeu ce d-zeu din cauza unui ba?