Nu spui varsta, este un element important pentru un raspuns corect.
In orice caz daca ai dat datele respective este sigur ca te poate gasi si ar fi bine sa platesti amenda.
Daca nu o platesti in 30 de zile se trimite spre executare si daca nu te pot executa silit si ai peste 16 ani atunci instanta, la sesizarea organului de impozite si taxe, poate transforma amenda in ore de munca in folosul comunitatii, pentru minorii intre 16-18 ani se pot da pana la 25 de ore.
Pai eu am 14 ani si nu i-am spus varsta si cnp, locul de unde provin si al doilea prenume nu i l-am dat.
Pai eu am 14 ani si nu i-am spus varsta si cnp, locul de unde provin si al doilea prenume nu i l-am dat.
Si i-am dat si semnatura falsa.
Daca vrea sa te gaseasca neaparat te poate gasi cu datele ce le-ai dat. In orice ca, daca nu platesti amenda nu vor fi urmari acum, avand in vedere varsta si faptul ca nu ai bunuri urmaribile silit, doar ca amenda se prescrie abia peste 5 ani, termenul incepe sa curga de la 1.01. 2015.
Si daca intarzii cu plata?
Ca mai sus am vazut ca dupa 30 de zile, iar controlorul mi-a spus ca am 48 de ore.
Tu ce spui acuma in privinta asta?
Termenul de 48 de ore este o inlesnire pentru cel amendat la unele contraventii, se plateste doar jumatate din minimul amenzii. Termenul este numai pe zile lucratoare, de exemplu daca ai fost amendat ieri ai termen pana marti sa platesti.
Termenul se socoteste de la data primirii procesului verbal de contraventie.
Multumesc foarte mult.
Dar te mai rog ceva ce inseamna "inlesnire".
In cazul tuturor contraventiilor amenda se stabileste intre o limita minima si una maxima, de exemplu de la 100 lei la 500 lei.
Inlesnirea, prevazuta la unele contraventii, inseamna ca se da posibilitatea celui amendat, daca plateste amenda in 48 de ore, sa plateasca numai jumatate din minimul amenzii, in ex. dat numai 50 de lei. Daca nu plateste in acest termen va trebui sa plateasca amenda stabilita, in ex. dat aceasta poate fi orice suma intre 100 lei si 500 lei.
Aaa deci eu trebuie sa platesc inloc de 45, 90 lei?
Si eu am luat amenda pe la ora 2 dupa amiaza ....si tu mi-ai spus ca ri de zile lucratoare...deci mai am timp pana luni, nu-i asa, pentru ca eu creed ca in general sambata si duminica sunt zile nelucratoare, am dreptate, dar daca nu te rog sa ma lamuresti multumesc foarte mult!
Termenul este de 48 ore ceea ce inseamna 2 zile lucratoare si incepe sa curga de la ora 0 a zilei urmatoare. In cazul tau, in mod teoretic va expira la ora 24 a zilei de marti, practic trebuie sa platesti pana la ora cand locul de plata (Trezorerie, CEC Bank, Posta, etc) are program cu publicul.
Pai ar putea sa vina la tine daca nu o platesti. Daca nu ai dat adresa de unde stai acuma nu o sa te gaseasca repede... Categoria e buna (zic eu)
Funda