| BCDaniel a întrebat:

Salutari, TPU!
Intrebarea mea este urmatoarea: lanturile de magazine (de ex. Kaufland, Auchan, Lidl etc.) au voie sa aiba preturi diferite in functie de oras?
Eu am mers intr-un hipermarket (nu o sa dau numele) si am vazut diferente destul de mari intre preturile afisate in Craiova si cele afisate in Timisoara. De ex.:painea in Craiova cea mai ieftina este 80 bani daca nu ma inseala memoria iar in Timisoara, cel mai mic pret este de 1, 58 lei.
Din punct de vedere juridic aceste hipermarketuri au voie sa prezinte aceste diferente de preturi?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, au voie, mai la toate produsele, cu exceptia celor a caror pret este acelasi in toata tara si in toate magazinele, de ex. tigarile.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Normal ca au voie, nu mai suntem pe vremea lu' Ceasca. Asta inseamna conceptul de economie de piata si piata libera. Timisoara este un oras mai dezvoltat d.p.d.v. economic decat Craiova, nivelul de trai e mai bun... Deci, se si justifica diferenta de pret (nu ca ar trebui justificata)

| Eastwood a răspuns:

Da, este normal, difera si de oras. Compara Bucuresti cu un oras mai mic, oras mare, salar mai mare, cheltuieli mai mari!