| valhala90 a întrebat:

Salutari tuturor TPU-istilor.Am si eu o intrebare la voi. Mi-am achizitionat de curand un moped(Atala Master LL) si as vrea sa il pun regula, adica sa il inscriu si sa merg cu el cu acte in regula.De aceea as vrea sa stiu cum il pot inscrie daca acte la el nu am, si de asemenea ce alte formalitati as mai avea de pus la punct pentru a fi totul ok cu actele necesare pentru circulatie si as mai vrea sa stiu daca pentru moped trebuie platita vreo asigurare sau ceva de genul si de asemenea ce costuri ar implica per total.Va multumesc anticipat si un sfarsit de vacanta cat mai placut tuturor!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cum nu ai acte daca l-ai achizitionat? Daca l-ai cumparat de la o firma atunci ai factura si contractul de garantie. Daca l-ai cumparat de la o persoana fizica ar trebui sa ai cel putin contractul de vanzare-cumparare sub semnatura privata si atunci l-ai putea inscrie, in baza unei declaratii notariale autentice, pe proprie raspundere, ca l-ai dobandit legal, prin cumparare de la xy, ca acesta nu ti-a putut da actele mopedului si ca nu este furat. Dupa inscriere va trebui sa platesti impozitul pana la sfarsitul anului si sa faci asigurarea. De costuri intereseaza-te la primaria din localitatea ta de domiciliu(pentru inscriere si impozit) si la o societate de asigurari pentru RCA ori CASCO. Succes si numai bine!

2 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Ai nevoie de acte care demonstreaza ca tu esti proprietarul acelui moped si asigurare obligatorie, pretul e aproape la fel de scump ca cel de masina si e recomendabil ca o persoana mai in varsta cu multi ani de experienta sa fie pusa in asigurare asa tu platesti mai putin.

| The21Luk a răspuns:

Daca nu ai actele lui nu poti face nimicwinking