Este vorba doar de saptamana bisericeasca si calendarul ortodox, nu are nici o relevanta fata de calendarul normal, in care saptamana incepe luni. Nu prea vad de ce consideri aberanta aceasta decizie, mai ales daca nu esti credincios. Numai bine!
Bună.
Nepăsătorilor care au ce pune pe masă în noaptea dintre ani!
Pa, pa.
Mi se bârlăre mie de borşul intern al BOR.
Îmi pasă mai mult că această instituţie e finanţată inclusiv din banii mei produşi prin NEcredinţa mea.
Pe mine, si imi place sa cred nu sunt singurul! - ma doare ca nu au construit adaposturi de noapte, iar dezmostenitii soartei mor de frig in strada pe capete!
Se refera la calendarul ortodox (cel cu sarbatorile), nu la cer gregorian dupa care ne ghidam noi
Chiar daca decizia asta nu are niciun efect semnificativ asupra existentei mele, mi se pare totusi ca sunt cel putin doua aspecte contradictorii... in primul rand, nu e o contradictie cu ce e scris in Biblie? ca Dumnezeu a muncit 6 zile, creand lumea, si s-a odihnit in a saptea zi, DUMINICA... si cu conceptul de "weekend" adica, sfarsit de saptamana! weekend-ul ramane sambata+duminica, indiferent daca cineva ne spune acum ca sunt 2 zile din 2 saptamani diferite sau daca in calendarul ortodox cele 2 zile sunt separate printr-o linie, care in anii trecuti era intre duminica si luni
Mi se pare ca mai marii bisericii romane isi pierd timpul cu chestiuni lipsite de miez.
Cum adica sa inceapa saptamana de Duminica? Adica vom merge Duminica la scoala, oamenii se vor duce la munca tot asa?
Chiar ca e o aberatie!
Cine nu cunoaste bine aceste probleme nu are cum sa fie interesat, dar eu personal cred ca aici este in joc mintuirea noastra. A schimba legea lui Dumnezeu este un lucru grav, deoarece Dumnezeu considera acest fapt ca pe o insulta personala.Ca sa fiu mai bine inteles cine respecta legea lui Dumnezeu se inchina Creatorului, iar cel ce o schimba se crede el insusi un dumnezeu si pretinde ascultare si inchinare.Cine are Duhul lui Dumnezeu sa citeasca Biblia si se va lamurii.
Ma numesc Valerut Butaci si am un raspuns. Faptul caBOR o intoarce cind intr-o parte cind in alta ar trebui sa ne dea de gindit. Ziua de odihna face parte din cele zece porunci, pe care Dumnezeu lea scris cu degetul Sau pe tablele de piatra.De aceia intrebarea este foarte serioasa. Cui ma inchin de fapt eu? Creatorului, care a dat legea? Sau omului faradelegii, care schimba legea lui Dumnezeu