| nutepriveste21 a întrebat:

Scopul scuza mijloacele? Pentru atingerea telului propus calcam pe cadavre?
USL-ul e insetat de putere, sunt ceva ani de cand partidele ce formeaza aceasta alianta nu au detinut puterea politica in totalitate asa ca dorinta lor de a ajunge la putere e de inteles dar pentru a ajunge aici se poate face rabat de la legi si principii? Democratia poate fi putin fortata in numele unui scop nobil? Doar vrem sa scapam de Basescu, tiranul care a taiat salariile si pensiile s-a amestecat in treburile guvernului si a dus tara pe marginea prapastiei(acum vine alianta ce o va impinge in prapastie)! Nu se creeaza un precedent periculos, cel in care o majoritate parlamentara vremelnica si formata cu ajutorul traseistilor de profesie, plus un guvern care prin ordonante de urgenta, vor sa schimbe un presedinte ales democratic pe 5 ani? E normal? E bine? Nu e o joaca macabra (termenul e putin fortat) de-a politica, care pe care, cine infunda pe cine? Politicienii au luat-o razana sau asta isi doreste si poporul, ei fiind exponentii starii de spirit din societate?

Răspuns Câştigător
| Dandanache a răspuns:

Regimurile totalitare din Europa interbelica au venit si au fost sustinute pe fondul caderii economice de dupa Primul Razboi Mondial si mai ales al Crizei din '29. Nu cred ca se va ajunge la un regim totalitar, dar e cert ca USL profita acum de o astfel de o astfel de situatie de criza, de o guvernare deficitara, pentru a se impune nu ca solutie, ci ca inlocuitori ai celor care trebuie neaparat sa plece. Referendumul din 29 iulie nu are o motivatie democratica, populara, ci una partidista. Suntem o masa de manevra care, sub impresia ca ne exercitam vointa, va trebui de fapt sa confirmam vointa unei clase politice. Precedentul s-a creat deja, si fara indoiala, viitorii presedinti, atunci cand vor pierde suportul Camerei, vor fi suspendati. Nu stiu daca e normal, nu cred ca e bine, dar nu putem sa controlam aceste jocuri politice, ci doar sa participam din cand in cand la ele din postura de votanti.

8 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

Este foarte adevărat ce spui şi mă uitam astăzi ( nu la circul lui Mazăre ) la un gest care explică totul : un reprezentant USL a aruncat flacăra democraţiei în canal.
Indiferent de cine ducea acea torţă gestul este incalificabil cu atât mai mult cu cât vine din partea unui funcţionar public.

| Hombre a răspuns:

Daaa, fugi sa nu te calce, oricum faci umbra degeaba.

| MMihai a răspuns:

Ai uitat să scazi voturile „ pentru Băsescu", „de la Paris"!
Nu ai urmărit, ce a fost în 2009.
Dacă ești așa un mare fan Băsescu, du-te și pune ștampila pe Nu!

| MMihai a răspuns:

Băsescu, declara cu ocazia acestei campanii electorale, „că sunt prea multe paturi de spital și că numărul lor trebuie redus cu 100.000 ".

Au sărit în sus, cei de la USL, că acum sunt mai puțin de 130.000 de paturi de spital și că dacă se mai taie 100.000, vor fi prea puține.

Numai pentru această „ perlă de democrație ", cu paturile de spital reduse, de la 130.000 la 30.000, trebuie să ne mutăm fundurile și să mergem la referendum și să punem ștampila pe DA.

Am n motive să merg și să pun ștampila pe DA, dar nici unul, spre a pune ștampila pe NU.

| Dandanache a răspuns (pentru MMihai):

Unde a spus Basescu asta? Da-ne te rog un link. Eu stiu doar de o declaratie a ministrului Sanatatii, din 2009.

http://www.realitatea.net/......89872.html

| M25M a răspuns:

Ambele partide sunt insetate de putere(de fapt care partid nu si-ar dori sefia tarii). USL vrea sa vina la putere de tot, presidentie plus guvern, iar Basescu tine cu dintii de functia sa avand in spate cohorta portocalie. Fiecare tabara are sustinatorii sai mai mult sau mai putin infocati. Din pacate s-a ajuns in ipostaza de a alege 2 rele, ambele formatiuni politice furand tara asta. In ceea ce priveste traseistii, acestia se vor duce la partidul care va fi in frunte, spre exemplu daca Basescu va ramane in functie toti traseistii care au migrat din PDL in PSD vor reveni fara nici o jena si chiar cei din PSD vor face asa. Personal eu nu il mai doresc pe Basescu(atatia ani a fost destul) caci a facut multe rele tarii cu partidul sau si se stie fara a le mai enumara eu, insa trebuie sa recunosc, in ciuda faptului antipatiei si dezgustului mei pentru portocalii, ca nici alternativa nu ma incanta, dimpotriva ma lasa rece.
Oricum ar fi, tot noi vom duce greul si vom suporta consecintele.

| mixxjim a răspuns:

Nu e ala vreun mare destept si merituos, dar ce-au facut astia e o golanie, altfel nu merita categorisita. parerea mea este ca atunci s-o vota (presendinte, locale, parlamentare, ce-o fi) ar trebui sa mergem toti la vot si daca nu suntem ferm convinsi de meritul cuiva sa ne anulam votul. sa se trezeasca tovarasii astia "anulati" toti de pe fata pamantului, poate asa or sa inteleaga ceva. dar nu stiu cat intele lumea ceva, asta-i problema sad

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toţi sunt însetaţi de putere dacă încă nu realizezi acest lucru. Indiferent că sunt din pdl, unpr, udmr sau usl.

Cât despre popor, el îşi doreşte un singur lucru(o mare parte din el): Să scape de băsescu. Nimic altceva.