| SaveTheNature a întrebat:

Scuzati-ma dar trebuie sa reformulez o intrebare, pentru ca nu m-am facut inteles.
Intrebarea e urmatoarea.
3 milioane de romani sunt plecati in strainatate in tarile dezvoltate) OK? peste 3 milioane.
Pe langa romani,se mai afla in strainatate si alte natii sarace sau foarte sarace sau mai putin sarace,precum lituanieni,albanezi,africani,sud -americani,indienni,pakistanezi,bangladesh,asiatici etc etc.

Ce vreau sa spun este ca majoritatea romanilor, au cele mai josnice munci comparativ cu ceilalti emigranti(indiferent de tarile din care provin).
Si acum sa enumar:
cine spala babele in Italia in majoritate? - majoritatea romancelor
cine face curatenie in tarile occidentale-romanii
cine rupe cocoasa pe santiere -romanii.
ca sa nu mai zic de prostitutie,furturi din bancomate etc.
In timp ce :-indienii,africanii,lituanienii,polonezii,pakistanezii etc, ocupa locurile mai bine platite,mai usoare,mai frumoase.
PS PS PS PS: ( STIU ca sunt romani doctori,ingineri,nu stiu ce bla bla) -dar ii numar pe degete.) comparativ cu africanii sau indienii sau pakistanezii) de ex care au umplut spitalele de doctori)

Ok stiu ca Romania e saraca,si corupta,si are politicieni nu stiu cum, si ca tiganii si nu stiu ce.

Dar fratilor nu suntem singurii emigranti, mai sunt pe langa noi, dar sunt altfel totusi...

Care ar fi explicatia -va rog. Dau si funda

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Ca asa e romanu tare in gura si zero barat in fapte

17 răspunsuri:
| mariazet45 a răspuns:

In prima faza au plecat in strainatate persoanale care au ramas fara munca.Cine a ramas fara munca imediat dupa revolutie persoane slab pregatite,persoane care au avut abateri, lipsuri si care nu si au mai gasit de munca in alte locuri in Romania, Au plecat, au luat apoi familia si apoi rudele care si nu prea au mari calificari.Cei careau avut un serviciu stabil, bine platit sau chiar daca nu prea bine platit a ramas acolo sa munceasca si sa stea alaturi de famile.Cei care au ceva pregatire pleaca in lume cu contracte sigure, Ce ai vrea sa lucreze o femeie care a lucrat la CAP si a lucrat la sapa toata viata.Isi lasa cineva un serviciu in Romania sa plece sa stearga babe la fund, pleca doar daca e nevoita, daca sotul lucreaza deja, nu se fac diferente intre emigranti, depinde de ce aptitudin ai, am rude in Italia care lucreaza ospatar si spala vase polonezi, moldoveni si marocani.Nu cetatenia primeaza in locurile de munca ci doar calificarea lor.Este adevarat ca din alte tari vin la muca in strainatate persoane care au un nivel mai ridicat vin cu ambitii mai mari pentru a si crea o situatie mai buna. Inca ceva la ingijit batrani se platete destul de bine cam 700 de euro cu masa si cazare inclusa, daca nu fumezi si nu bei acei bani sant economisiti iar intr un an pleci cu 7000 de euro, pe cand daca lucrezi ca un ospatar de exemplu au asistent medical platesti chirie si utilitati cam 500 de euro, mai cheltui pe mancare si haine vreo 300 si dintr o mie de euro nu ramai cu 200 pe luna.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Fiecare tara are emigrantii ei. asa cum romanii sterg babe la fund pentru 1000E si li se pare un salariu bun asa vietnamezii, chinezii sau ce or mai fi ei lucreaza in Romania pentru 200E, asa indienii si arabii sunt soferi de taxi in America si salariu li se pare foarte bun. etc.

| Azµre a răspuns:

Sunt mai civilizați ca noi.

| Wøodenpints a răspuns:

Şi ce ştiu românii să facă să nu primească cele mai josnice munci?
Nu cred că se duce un inginer bun în afară, capabil să facă ceva de calitate, şi ei îl bagă la rânit şi spălat prin veceuri.
Se duc toţi foştii şomeri, care au impresia că e mai bine să fii sclavul străinilor pentru un ban în plus, decât să vinzi la tarabă aici în România.

| miradoniz a răspuns (pentru Wøodenpints):

și tu ii cânți în struna? sa fim serioși!"Şi ce ştiu românii să facă să nu primească cele mai josnice munci?"exista doctori, ingineri, informaticieni...desigur,eu lucrez la necalificați, dar este o alegere personala.Si cunosc multi romani care prefera sa moara de foame, pe un salariu minim decât sa spele WC-uri.Romanii sunt la fel peste tot, pe aici sau pe dincolo.Stai linhee hee

| Wøodenpints a răspuns (pentru miradoniz):

Ştiu că există şi români capabili, care chiar sunt apreciaţi în străinătate, însă eu aici vorbeam de ăia, foşti şomeri şi crăpători de seminţe care se duc să fie sclavi în afară, pentru că au auzit ei de la rude că se câştigă bine.

| miradoniz a răspuns (pentru Wøodenpints):

Eu nu am cunoscut din aceia.Ah, ba da, printre cerșetori.Si într-adevăr, nici eu nu am înțeles faza asta.Cautau acei câini mitici având colaci în coada-și erau triști ca nu le mergea.
Scuze-și mersi pentru explicație...

| WhatheWow a răspuns:

Ceilalti nu se cred " buricu' pamintului "! Romanii chiar daca spala WC -ie sau daca lucreaza salahori in constructii tot "buricu' pamintului " se cred; multora le lipsesc cei 7 ani de acasa, daca sint nesupravegheati incearca sa o " smechereasca " cumva etc. In concluzie, tranzitia sau comunismul sau nu stiu ce "mama dracu' " a determinat un astfel de comportament poporului nostru.

| Seby90 a răspuns:

Pai in *** de geniu ce esti. Altceva nu stiu sa faca, sau daca stiu nu au atestat / actele necesare. Sau daca le au nu gasesc de munca CA SUNT CELELALTE NATII deja acolo facand lucru ala. Plus romanii sunt tigani. Gandeste draq inainte sa pui intrebari. Face ce stii, si mai bine speli o baba sa stii ca fiita o duce bine acasa decat sa freci menta in somaj si sa nu castigi nimic in tara si sa muriti de foame nu? Plus nu sunt locuri de munca aici, preferi sa stai in genunchi sa freci podele sa ai maine o paine, intelegi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

India are 1, 220, 200, 000 de oameni, din miliardul ala de oameni, multe milioane sunt cu studii avansate. Noi eram 21 de milioane, din 21, iti dai seama ca doar cateva milioane au aceleasi studii avansate. De aveam o populatie mai mare, am fi avut si noi mai multi doctori, ingineri, James "bonzi" sa stii ca avem romani care lucreaza pentru NATO happy

| miradoniz a răspuns:

Copile,du-te și plimbă-te oleacă pe afară! românii sunt exact la fel ca și ceilalți emigranți care au existat vreodată-bariera limbii este singura care face o diferență! în tari ca Franța,de exemplu, exista mai multi doctori români, pentru ca, destul de logic, înțeleg ce le spun pacienții!

| faaalyoana a răspuns:

Pentru ca Romania e o tara saraca, si ei rad de noi.
Iar noi nu ne pricepem decat la munca de jos.
Celelalte categorii de natii sunt mai versate!
laughing

| Seby90 a răspuns (pentru faaalyoana):

Plus, am fost plecat in cipru si am intrat intr-un anturaj de romani, toti erau arhitecti, ingineri it web developeri sau lucrau la agentii de shipping, si nu ii numaram pe degete. So yah, nu imi spune ca toti lucreaza la rahat, sunt impartiti, fiecare ce stie sa faca. Daca omu stie sa intretina o retea pentru o firma mare ia 3000 de coco pe luna si o duce bine, daca stii sa dai cu ciocanu, faci case si iei 1000 coco pe luna. Problem?

| faaalyoana a răspuns (pentru Seby90):

Da ce imi raspunzi mie?!
Concentreaza-te pe ce dai click!

| Seby90 a răspuns (pentru faaalyoana):

Pai raspunsul al doilea era pentru tine, citeste ce ai scris.

| miradoniz a răspuns (pentru faaalyoana):

Tu crezi oare gogomăniile de genul înșirate mai sus? copchilul vorbește ca sa se afle în treaba!

| thisisMirel a răspuns:

Cei de "afara" resupun ca toti suntem tigani, hoti, mincinosi...Rad de noi, isi bat joc la emisiuni pe strada ori unde! Majoritatea romanilor care sunt destepti, au idei noi sau stiu ceva misto nu stiu cum sa te fac sa intelegi, dar majoritatea dintre ei merg in strainatate, deoarece in Romania nu au fonduri, si se stabilesc acolo! Asta e unul dintre numeroasele motive ale faptului ca Romania e saraca! Altul e ca majoritatea copiilor din ziua de azi prefere sa stea pe calculator sau sa faca alte lucruri decat sa invete sau sa citeasca...In fine si de asta romanii nu prea au ce sa faca in strainatate daca nu stiu! Asta e problema romanului! Sper ca te-am lamurit laughing!