| Whdjxkckdkdfkc a întrebat:

Scuze ca va deranjez din nou
1Daca divorteaza si mama are cateva probleme cu nerii poate sa castige custodia mea si o surorii mele in varsta de 4 ani si eu de 14?
2 ce sanse are sa castige custodia ambelor, mai am un frate da el vrea sa ramana cu tata da eu nu vreau sa raman cu el si sunt sigura ca e mai bine pentru mine si soramea sa ramanem cu mama.
3 in ce caz tata o poate lua pe sora mea cea mica
4 vreau sa mentionez ca mama are un loc de munca stabil si toate bunurile etc pe care le are sunt facute impreuna cu tata, nu are nimic de dinainte de casatorie
5 tata are si el loc de munca da el este constructor si el nu se ocupa cu facturii sau mancare, strica banii asa pe degeaba si de asta vor sa divorteze ca se cearta si nici nu.mi mai vorbesc si zbiara unul la altul etc.
Multumesc!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

1 si 2.Nu este vorba de custodie, aceasta o sa fie comuna ambilor parinti, doar de stabilirea domiciliului la mama sau la tata.
Nu se poate spune exact ce o sa hotarasca instanta de judecata, depinde de probele administrate, inclusiv ancheta psiho-sociala, de ce o sa ceara fiecare parinte si cerinta ta, sora de 4 ani n-o sa fie ascultata.
3.Domiciliul surorii mici poate fi stabilit la tata, daca el solicita aceasta si are conditii de crestere si ingrijire mai bune decat mama ta. La conditii aproximativ egale si daca mama ta solicita, domiciliul surorii o sa fie stabilit la mama ta.
4. Bunurile comune o sa fie impartite in mod egal intre parinti.
5.In stabilirea domiciliului minorilor instanta va tine cont de toate probele administrate, inclusiv de conduita in familie si societate a fiecarui parinte.

2 răspunsuri:
| Whdjxkckdkdfkc explică:

Multumesc, problema ii ca mama nu ii sigura daca sa faca asta ptc nu stie unde vom locuii, daca divorteaza de tata el trebuie sa-i dea o anumita suma de banii daca ramane el cu casa si acei bani de unde trebuie sa faca rost de ei
2 si al doilea motiv nu poate sa o piarda pe soramea ptc ii cea mai mica si tata nu ii capabil sa aiba grija de ea, a lasat.o mama de cateva ori cu el si a lasat.o de capul ei si tata mai si bea si este agresiv uneori si zbiara si de aceea mama suporta toate astea de frica de a nu ne pierde daca divorteaza
3 nu stiu cum sa o conving sau incurajez ca e mai bine pentru toti sa divorteze si sa nu mai planga si sufere pentru el

| Ioandelasal a răspuns (pentru Whdjxkckdkdfkc):

Asa cum ti-am spus instanta de judecata o sa hotarasca conform probelor administrate avand in vedere, in primul rand, interesul minorilor. Daca locuinta a fost dobandita pe perioada casatoriei si la mama ta o sa fie stabilit domiciliul tuturor minorilor sau a 2 minori din 3, atunci mamei o sa-i fie atribuita locuinta, urmand ca ea sa-l despagubeasca pe tata in bani sau sa renunte la celelalte bunuri comune.