Eu sustin acea lege 100%
nu te mai poti uita cu copilu` la stiri, e plin de viouri, ca x s-a aruncat de nu stiu unde, ca y s-a taiat, ca celalalt i-a macelarit pe A si pe B. si se mai mira ca tot mai multi copii ajung sa se sinucida, sau sa ucida pe altcineva
nu am mai vazut o stire in care sa arate ceva la care sa te uiti cu placere, nu sa iti vina sa vomiti.
ce e mai rau e ca in cele mai multe filme la care se pot uita copii cu acordul parintilor (AP) apar scene cu violuri, violuri, scene in care se impusca oamenii, scene in care tortureaza animale.
copiilor cu varste intre 12-15 ani le e pur si simplu rusine sa se uite la stiri alaturi de parinti pentru ca in fiecare editie a stirii este prezentat un caz despre viol
nu stiu ce se va intampla cu lumea asta
oricum,
sa ai o saptamana cat mai fericita!
noapte buna!
Ai perfecta dreptate AlanTihergerid, dar daca s-ar scoate toate stirile astea negative ce ar mai vorbi oamenii in tramvai, metrou, strada etc? Cum mai fac ei "offf saracii" de parca le-ar pasa cand ei nu doneaza nici 5lei pentru saraci? Pe cine mai vaita ei?
Dar. asta e, cum ai spus si tu legea a cazut, dovada prostiei din politica parerea mea.
Vad ca ti-ai cam raspuns singur la aceasta intrebare, caci raspunsul nostru poate fi asemanator.Ai mare, mare dreptate! Asa sunt oamenii, vicleni, vor sa scada numarul populatiei, sa-i faca pe unii sa se sinucida, sa se imbolnaveasca de la griji si cauta diverse metode,"nevinovate".
Nu avem ce sa facem, ca na! ei sunt "cei mareti" si intotdeauna au dreptateeee. Nu stiu, parerea mea. Oricum viata e cruda in general cu noi si noi doar trebuuie sa ii facem fata!
Ar fi o idee bună să se interzică televizorul... oricum nu văd nimic bun la el.dor violenţă, violuri ştiri proaste. până şi desenele pentru copii sunt violente
Nu cred ca trebuie eliminate aceste stiri.Romanii nu cunosc legea, au o educatie juridica precara si nici nu stiu ca anumite fapte nu trebuie comise.Romanului i se pare absolut normal sa -si bata nevasta si copilul.Habar nu are ca aceste fapte intra sub incidenta legii violentei domestice. Apoi furturile.Hotii isi perfectioneaza permanent strategiile si aceste, dezvaluite la tv, determina lumea sa fie mai atenta.Accidentele casnice trebuie si ele mediatizate ca lumea sa fie mai atenta.Cine este foarte sensibil poate evita anumite posturi.Nu este corect sa se inventeze fapte pozitive numai ca sa se pastreze o proportie. O lege ar deforma realitatea.
Sunt total de acord cu tine. Fac numai rău. Pe lângă faptul că sunt situaţiile cum sunt, le mai şi dramatizează/înfrumuseţează ei. Ca să te poată "teroriza" şi mai mult. Parte proastă e că prin asta au captat publicul, din asta fac bani şi asta prinde. Acesta e probabil şi motivul pentru care nu a fost acceptată legea.
Legea de care vorbesti e o tampenie. O stire nu poate fi categorisita ca pozitiva sau negativa, iar daca in cazul violurilor este mai greu de inteles ganditi-va la un exemplu mai la indemana: Basescu a castigat alegerile. Aceasta este o stire pozitiva sau una negativa?
In plus mi se pare exagerata importanta acestor stiri. As fi tare curios pe ce se bazeaza acel psiholog cand face asemenea afirmatii. Eu unul ma indoiesc ca un dobitoc violeaza o batrana pentru ca asa a vazut la TV, sau ca doua bande de tuciurii se taie cu sabiile ca asa au vazut la stiri. Poate ca prin America s-a mai auzit de cate un copil care a venit la scoala cu mitraliera, insa nici acolo nu erau de vina stirile reale, ci lumea virtuala creata in capul lor de niste filme. Adica de fictiune.
@mayasul - massmedia este controlata si de audienta. Daca oamenii nu se uita la stiri, iluminatii le controleaza degeaba.
@ShadowDaniel - legea era o tampenie unica in lume. Mi-l si inchipui pe Ioan Ghise, initiatorul legii, cu cronometrul in mana notand cate secunde au fost pe plus si cate pe minus. De altfel, intrebat despre cum se va aplica concret aceasta lege in practica, a raspuns ca asta nu e problema lui. Asta e dovada prostiei, nu faptul ca a cazut legea.
@eluveitie - ceea ce spui tu aproape ca s-a intamplat inainte de '89. Rezultatele s-au vazut.
@Happypills - tie ti se pare normal ca la 12-15 ani sa te uiti impreuna cu copilul la stiri? Chiar nu gasiti o modalitate mai placuta de petrecere a scurtului timp in care sunteti impreuna?
Asta daca lasam la o parte faptul ca la 15 ani copilului tau nu ar trebui sa ii fie rusine sa discute cu tine un caz de viol.
Parafrazand pe altcineva, eu inca astept o lege prin care fiecare roman sa fie obligat sa detina un Ferrari.
Sunt de acord ca copiilor intre 12 si 15 ani le e rusine sa se uite la stiri alaturi de parinti. Si nu numai la stiri. Cat despre legea aia, nu stiu ce sa zic; ai totusi telecomanda. Dar eu parca tin minte ca legea era sa... "alterneze" stirile; adica sa dea una de bine, una de rau.
@kittyalexandra
ce sa mai faci cu copilu` in ziua de azi?
sa te duci in parcul plin de drogati?
Acord 100%, cu tot ce aspus si HappyPills, dar ar mai fi ceva, de unde imaginea asta negativa a romaniei? tot de la noi, Noi insine ne facem tara de ras, crezi ca in alte tari nu se intampla ce se intampla la noi in Romania? Eu cred ca da si poate chiar si mai rau, dar face bine ca ei nu difuzeaza pe televiziuni tot ce e rau, si asa pare o tara mandra, mare si frumoasa, dar in miez e cacacioasa.
In oarecare masura sunt de acord cu legea asta, dar astfel:aceste fapte despre care vorbesti tu (crime, violuri, jafuri)oricum se intampla...asa ca de ce sa traim cu impresia ca infractionalitatea are cote destul de scazute in Romania, cand nu e deloc asa? De ce sa traim cu o imagine falsa asupra lumii in care traim? Si apoi ce s-ar alege de libertatea de exprimare a presei? Nu pentru asta au murit atatia oameni in '89, pentru ca noi sa avem acces la o viata libera, lipsita de cenzuri de orice fel? Iar mai apoi, daca e sa o luam asa, si dsparitia unei persoane poate fi considerata drept o stire negativa, insa daca acel caz nu ar fi mediatizat, sansele ca acea persoana sa fie gasita ar scadea dramatic.La fel se intampla si cu infractorii dati in urmarire generala.Asadar am putea numi aceste stiri negative, rauri necesare.Parerea mea este ca nu ar trebui micsorat numarul stirilor negative, ci ar trebui marit numarul stirilor pozitive.Si chiar daca legea ar fi fost aprobata, ar fi putut functiona pe acest principiu.